930×122 CAPRA 5

bogdan sitaru

ELEV DIN ARGEȘ, MEDALIAT OLIMPIC INTERNAȚIONAL LA INFORMATICĂ

Bogdan Sitaru, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, a cucerit medalia de argint pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale. Evenimentul, aflat la a XXVI-a ediţie, avut loc la sfârșitul lunii trecute în Bratislava (Slovacia).

Citiți și: Denisa, eleva-minune care a adus aurul în Pitești! „Am plâns de bucurie!”

La întoarcerea în țară, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, Bogdan Sitaru și ceilalți componenți ai lotului României au fost întâmpinați și felicitați de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.

Lotul național de informatică al țării noastre a obţinut în total trei medalii (o medalie de aur şi două medalii de argint). Medalia de aur a fost obținută de Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București), iar cealaltă medalie de argint, de Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a tot la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală).

Citiți și: Alisa Daria, fată de ofițer ISU, mândria Piteștiului la matematică

Din echipa României, coordonată de profesorul Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani) și de Radu Alexandru Muntean (student, deputy leader), a făcut parte și Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din București.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenți din 14 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în Cluj-Napoca, în 1994, la iniţiativa ţării noastre.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90