930 x122 grota rece

alisa daria barbu

Alisa Daria, fată de ofițer ISU, mândria Piteștiului la matematică

Alisa Daria Barbu, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Pitești, este o domnișoară ambițioasă care, recent, s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de Matematică.

Citiți și: Denisa, eleva-minune care a adus aurul în Pitești! „Am plâns de bucurie!”

Este pentru al doilea an consecutiv în care obține acest rezultat, sub îndrumarea profesorului de matematică Constantin Coțandra.

Citiți și: Exclusiv. Remarcabil! Elevă de la Colegiul „Zinca Golescu”, performanță de aur!

„Felicitări, Alisa-Daria! Felicitări părinților Petrut Lucian Barbu și Alina Ionela Barbu pentru încredere și implicare! Un copil minunat al Școlii Gimnaziale <<Nicolae Iorga>> Pitești, calificat pentru al doilea an consecutiv la etapa națională a ONM! Succes mai departe, drag copil, și încredere!”, a fost mesajul postat de cadrul didactic pe pagina sa de socializare.

Alisa a dobândit pasiunea pentru matematică în clasele primare, atunci când a fost îndrumată de învățătoarea Nadia Ciochină.

„Începând cu clasa a III-a, ea a obținut la matematică printre cele mai mari note din județ, adică locul I, II, III, la toate concursurile la care a participat, la Dan Barbilian,  Micii matematicieni… Olimpiada a venit mai târziu…în pandemie nu s-a organizat…”, mărturisește pentru ePitești Petruț Lucian Barbu, tatăl Alisei.

„Avem emoții!”

În momentul în care este la concurs, olimpiadă, avem emoții. Pe măsură ce discutăm cu ea și ne uităm pe barem și ne dăm seama că o să vină cu un rezultat pozitiv, mai scad emoțiile. Ea muncește foarte mult, este perseverentă, ambițioasă, are și sprijinul nostru, a găsit și la școală sprijin, este apreciată și de către ceilalți profesori, de diriginte.

Este un elev bun, un copil bun (…) Rezultatele reflectă munca ei!”, mai dezvăluie tatăl, care și el, la rândul său, a avut rezultate remarcabile la concursurile de matematică în timpul școlii.

Alisa vrea să meargă la „Brătianu”

Alisa s-a calificat la faza națională a Olimpiadei cu 20 de puncte. Emoționată, ne-a dezvăluit că, în toți acești ani, a avut sprijinul părinților, al cadrelor didactice și al unui prieten de familie, Liviu Voicu.

„M-am bucurat mult când am obținut rezultatul. La un subiect am greșit din neatenție, nu mi s-au părut așa grele. Eu vreau să mă duc la <<Brătianu>>, la Matematică-Informatică, mai departe nu m-am gândit”.

„A pornit pe această latură, mai târziu nu știm ce va fi pentru că ea are înclinație și către alte materii, îi place Fizica, îi place Franceza, are Cambridge, DELF”, adaugă Petruț Barbu.

Este urmărită de mii de persoane pe YouTube

Alisa Daria Barbu are și un canal de YouTube unde postează diferite video-uri. Are nu mai puțin de 5.500 de urmăritori. De asemenea, în timpul liber dansează și face gimnastică.

Alisa mai are un frate, care în clasa a IV a reușit să obțină punctajul maxim la un concurs de matematică. Tatăl celor doi, Petruț Lucian Barbu, este ofițer în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, iar mama Alisei lucrează în mediul privat.

Ei sunt olimpicii!

Etapa națională a Olimpiadei de Matematică are loc între 10-14 aprilie la Brașov. Mai mulți elevi de clasa a VII-a s-au calificat la acest concurs: Yanis Constantin Georgescu (Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Curtea de Argeș), Alisa Daria Barbu (Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Pitești), Matei Gheold-Petri (Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești), Eric Dimitrie Cismaru (Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești), David Șerban (Școala Gimnazială „Marin Preda” din Pitești) și Maria Teodora Trandafir (Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din Pitești).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90