930×122 CAPRA 5

bacalaureat

Se schimbă Bacalaureatul!

Potrivit noului proiect de lege pregătit de ministrul Educaţiei Ligia Deca, examenul de bacalaureat ar cuprinde și alte trei probe, față de cele pe care le cunosc elevii în prezent.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

Este vorba despre o probă de „competențe de bază complementare” specializării și două probe scrise la limbi străine, potrivit edupedu.ro

Astfel, elevii de la Uman ar urma să dea „competențe de bază la Matematică”, ca probă scrisă, iar elevii de la Real ar urma să dea „competențe de bază socio-umane” ca probă scrisă complementară profilului ales, potrivit sursei citate.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Și elevii de la filierele vocaționale și tehnologice ar urma să susțină „competențe de bază socio-uman sau matematică”, complementar disciplinelor alese deja pentru BAC.

Aceste probe nu vor fi susținute în perioada sesiunii de examen, ci vor fi susținute de toți elevii în timpul clasei a XII-a, în școlile lor.

De asemenea, pe lângă acestea, elevii vor mai da două examene scrise la limbi străine, ambele putând fi echivalate, dacă elevii au certificate recunoscute de Ministerul Educației, mai notează edupedu.ro. 

În prezent, la BAC se dă doar examen oral la o singură limbă străină. Un alt examen susținut în timpul anului școlar, înainte de absolvire, este proba practică de competențe digitale.

În sesiunea de Bacalaureat din vară absolvenții vor mai da, doar trei probe scrise și cea de la Limba și literatura română oral.

Dacă legea intră în vigoare în anul 2023, examenul de Bacalaureat în această formă ar urma să se aplice pentru elevii care intră în clasa a IX-a în anul următor intrării în vigoare a legii (2024), mai scrie edupedu.ro 

Adică, aceste reguli s-ar aplica în examenul de Bacalaureat din vara anului 2028.

Sursă: edupedu.ro

Foto principal: descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3