New Profesional Consult 930 x 122

colegiul național zinca golescu

Exclusiv. Remarcabil! Elevă de la Colegiul „Zinca Golescu”, performanță de aur!

Exclusiv. Remarcabil! Elevă de la Colegiul „Zinca Golescu” din Pitești, performanță de aur!

Citiți și: Copii de la SmartyKids, pe podium la Campionatul Internațional din Egipt!

Cu ocazia Olimpiadei la disciplina Biologie de anul acesta, elevii liceului ,,Zinca Golescu” au avut, din nou, succes răsunător.

Dintre aceștia, Elena Maria Pîrlici, elevă în clasa a XII-a, s-a remarcat prin obținerea Premiului 1 la Olimpiada națională de Biologie-2023.

Citiți și: Premii în valoare de 21.000 de lei pentru echipa de robotică a Colegiului ”Zinca Golescu”
eleva zinca

eleva zinca

Mai mult, eleva a reușit performanța de a se califica și în lotul olimpic național.

Citește și: Duster 3 și Dacia Bigster 2024, surprinse camuflate pe străzi

Iată, în continuare, ce transmite profesoara, Silvia Marinescu, director al Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești:

,,Rezultate remarcabile obținute de elevii Colegiului Național „Zinca Golescu” Pitești la disciplina Biologie. Elena Maria Pîrlici, elevă în clasa a XII-a –

Premiul I la Olimpiada națională de Biologie – 2023 și calificare în lotul olimpic național

Aceste rânduri sunt despre rezultatele remarcabile obținute de elevii Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești la disciplina BIOLOGIE.

Dacă ne uităm doar la performanțele din ultimii cinci – zece ani, constatăm că elevii noștri participă an de an la faza națională a Olimpiadei de biologie. 

Mulți se întorc cu numeroase premii și mențiuni! Acest lucru demonstrează determinarea elevilor și a profesorilor lor de a face în mod constant dovada nivelului înalt de pregătire la această disciplină.

Capacitatea elevilor din Zinca de a face performanță la biologie este probată, în primul rând, prin faptul că sunt prezenți aproape an de an în componența lotului național format din cei mai buni elevi la această disciplină.

Rezultatele remarcabile ale elevilor:

– în 2015 – eleva Radu Ana Maria (prof. Voica Gabriela),

– în 2018  – eleva Ciobotea Teodora (prof. Marinescu Silvia),

– în 2019 – eleva Ilie Diana Andreea (prof. Voica Gabriela),

– în 2022 – eleva Pîrlici Elena Maria (prof. Marinescu Silvia) și elevul Dimian Rareș Nicolae (prof. Sorescu Mirela)

– iar în 2023 – din nou, eleva Pîrlici Elena Maria (prof. Marinescu Silvia).

Ei sunt elevii care au reprezentat județul Argeș în elita  olimpicilor la biologie în ultimii ani.

Exclusiv. Remarcabil! Elevă de la Colegiul „Zinca Golescu” din Pitești, performanță de aur!

Eleva cu participarea cea mai recentă, dar și cea mai notabilă, în lotul național de biologie este PÎRLICI ELENA MARIA.

În anul 2022, a obținut mențiune la clasa a XI-a și calificarea în lotul național lărgit unde s-a clasat pe locul V (prima rezervă pentru lotul internațional).

În felul acesta, și-a obținut și dreptul de a fi admisă fără examen la facultatea pe care și-o dorește.

A obținut Premiul I la faza națională a Olimpiadei de biologie și calificarea în lotul național 

A continuat să se pregătească temeinic, cu seriozitate și determinare.

Anul acesta a obținut Premiul I la faza națională a Olimpiadei de biologie și calificarea în lotul național unde a repetat performanța de anul trecut.

Rezultatele de excepție ale acestei eleve îi fac cinste ei, părinților ei, profesorilor, colegiului la care învață și învățământului argeșean în ansamblu.

Dar dincolo de reușitele ei,  merită cunoscută și apreciată atitudinea acestei eleve, viitoare absolventă a Colegiului Național ”Zinca Golescu” Pitești, față de ideea de performanță și determinarea ei de a fi cea mai bună.

Chiar dacă reușitele de etapă i-ar fi permis, în mod îndreptățit, să renunțe la munca pe care o implică atingerea unei noi performanțe, alegerea Elenei a fost să continue.

În acest fel, ne-a reamintit tuturor că pentru un om ambițios, competiția nu se termină niciodată!

Iar continuarea a implicat muncă multă, învățare de calitate, entuziasm și perseverență.

Nimic din atitudinea ei nu a fost demonstrativ,  dar nici atins de suficiența că a arătat tot ce avea de arătat.

Nu au lipsit emoțiile împinse la extrem, îndoielile pe care doar cei mai buni și mai realiști pot să le încerce, bucuria reușitelor armonizată cu încrederea că mereu este loc de mai bine.

Și toate acestea trăite cu naturalețe și cu modestie.

Elena a fost avut parte de susținerea colegilor

Pe drumul spre performanță, Elena și-a transformat colegii de competiție în buni prieteni, a oferit și a primit în egală măsură, respect și sprijin real de la profesorii ei, a câștigat admirația tuturor care o cunosc pentru felul în care a definit spiritul de învingătoare.

Pentru elevii noștri, atitudinea Elenei trebuie să fie sursă de inspirație și dovada că performanța înaltă poate fi atinsă și că valoarea este recunoscută și prețuită.

Pentru profesorii ei, Elena este acel elev care, dacă nu ar exista ar trebui inventat, ca să dea sens unei profesii care are nevoie de asemenea certitudini pentru a merge mai departe cu convingerea misiunii îndeplinite, ca să ofere adevărata satisfacție și împlinire sufletească.

Pentru părinții ei, care au susținut-o în tot parcursul ei spre performanță, Elena este mândria și bucuria pe care o merită deplin.

Este important pentru noi toți să cunoaștem și să ne recunoaștem valorile.

Dar dincolo de toate aceste cuvinte de recunoștință, rămân și vorbesc de la sine performanțele tale, Elena Maria Pîrlici!

Tocmai de aceea, îți mulțumim și te felicităm, atât pentru rezultatele tale la biologie, cât și pentru atitudinea ta de adevărată învingătoare, OLIMPICA noastră dragă!”, conchide profesoara Silvia Marinescu.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

3 comentarii

 • Teodora spune:

  Terra este o cloaca cotropită de bipezii care îndrăgesc si susțin materialismul. Care ucid moral și fizic pentru bani, glorie, faima și mai ales pentru milioane de euro.

  Profesorii egocentrici și plini de ei susțin tot ce este împotriva Binelui. Lor le place sa fie stăpâni și să aibă servitori care sa li se închine. Ei nu lupta pentru Bine! Susțin ierarhiile sociale deoarece le place ca alții să fie inferiori lor. Ei sunt urâți pe dinăuntru. Privesc cu dispreț pe cei care care nu au doctorate, pe cei care au 4 clase. Ei înjura fin, cu vorbe frumoase și arată cu degetul spre cel needucat, nerafinat. Dar ei tot o mizerie produc. Ei vorbesc frumos, intelectual ca sa nu deranjeze Sistemul.
  Le place mizeria numita competiție, le place dezumanizarea. Ca sa fii primul trebuie sa calci pe toți, sa hrănești orgoliul , mulțumit că i ai învins. Și mai vor și premii și laude pentru mizeria asta.

  Ei urmează poruncile sistemului si spun că ne educa pe noi? Spre ce? Spre susținerea acelorași mizerii numite Stat și Societate? Societatea ne termină nervos. Ne baga la comun și ne rupe daca nu ne încadrăm in regulile ei de cacat, in regulile nescrise.

  Ce cooperare poate fi intre cel care influențează și cel care este influențat?
  Ce cooperare poate fi intre stăpâni și servitori/ sclavi?

  Profesorii creează generații de sclavi supuși sistemelor ca sa plătească taxe, in vreme ce stăpânii capitaliști plus bancherii ne au nenorocit pe toți. Raul este în aer. Formează generații care sa urmeze superficialități (obiceiuri formale care sa le acopere tristețea interioara, prefacandu se veseli), care sa i distragă de la problemele de fond. Daca nu te supui regulilor, convenientelor ești exclus de ceilalți din „bunătate”, nu?
  Perpetuează atacul că avem „datorii”. De când ne naștem suntem plini de „datorii”, de la datoria față de familie (că părinții sunt nemernici și ce, suporta i), până la cea pentru stat (da bani statului, supune te orbeste și fă plozi, altfel de ce trăiești?). E in regulă sa fii obligat sa faci armata și să omori cetățeni, pentru „stat”. E in regulă sa fii pedepsit daca dezertezi, mama ce trădător!. Poți să omori că nu i nici o problema pentru societate și stat- concepte sinistre. Și popii proliferează aceleași nemernicii, sa te sacrifici. Chipurile sacrificiul înseamnă iubire. Minciuni!

  Suntem împroșcați cu rahat de când ne naștem și mai trebuie sa și suportam aroganta profesorilor și orgoliul lor mizerabil. Daca un om apare în fata ta a fi destept și bun și reușește să schimbe ceva in jurul lui, ei își aroga rezultatele, pentru ca, chipurile, ei, profesorii l ar fi format. Profesorii sunt niste închipuiți!

  Vreți valori, dar și competiție? sa fii atroce, sa ți învingi dușmanul! Toate concursurile sunt războaie in miniatura. Și ce dacă ai luat aur? vrei osanale? Cunoașterea ți a zdrobit capul!

  Vreți valori, dar și capitalism? Sa ne sprijinim intre noi, să fim buni unii cu alții, dar și capitalism? Vreți valori dar și să umilim și să disprețuim pe ceilalți, pe cei care nu au studii superioare? Și să se vadă superioritatea prin bănet? Altul nu merita concediu, trai decent, nu? Că are o meserie fara prestigiu social?

  Nu au vazut nemernicia acestui sistem financiar care se repeta la 100 de ani? Ii doare in cot? Nu sunt ei culți și deștepți? nu trebuia să le spună elevilor ce urmează ca sa se pregătească pentru dezastru? Care sunt monștrii ce aduc acest dezastru?

  Ca sa ai bani multi trebuie sa iei de la alții. Înstăriții nu împart cu alții. Toți banii sunt murdari. La nivel înalt, nu poți să ai bani foarte multi fara sa fi păcălit, escrocat sau șantajat pe careva, ca sa nu zic și băgat în mormânt.

  Ce știu profesorii? Absolut nimic! Predau fiecare câte o materie așa cum e ceruta de agenda política. Materia aia nu te creste și nu te îmbogățește ca fiinta pe interior. Căci asta înseamnă educație: cultivarea perpetua a valorilor, sădirea semințelor de a fi bun și a face bine in general, de a te sprijini sa ajungi înțelept. Sa înțelegi ce este bine , ce este rău. Sa îți clarifici de ce este bine, de ce este rău. Educația te sprijină sa te însănătoșești, te sprijină sa dai drumul raționalului, sa nu intri in ierarhia stăpân -servitor, căci te transforma pe interior, si cate și mai cate. Sa nu faci rău altuia (așa nu ți faci nici ție), sa nu faci chestii strâmbe altuia, chestii nedrepte. Că înveți să și numeri până la 100 e altceva. Asta e normalul de educație care nu este la școală pentru că sistemul inițial prusac moștenit este de cacat.

  Profesorii nu pregătesc tinerii să taie Raul din rădăcini, acest rău care are multe forme. Nu i pregătesc nici măcar sa nu fie afectați de Raul din jur. Ei vor bani, pentru că, chipurile, formează caractere. Minciuni!

  Vor bani pentru că salariul minim de cacat nu le ajunge așa cum nu le ajunge tuturor românilor. Pentru că politicienii și mafia politica ne au distrus pe toți. Ii numesc demnitari in loc de criminali sau lichele. Ei nu spun lucrurilor pe nume, așteaptă să o spunem noi , „ăia”, care nu predam și nu ne credem zeii „formatori de caractere”. Ne au învățat la școală supușenia, frica, sa lăsăm capul plecat. Daca te revoltai dominării lor erai un elev „concediat”.

  Profesorii nu aduc nici o schimbare! Mai predau și evoluționismul in scoli si tot nu pricep că acest teritoriu (și Terra) este plin de animale. Și ei cer de la animale chestii bune? Orgoliul, lăcomia, dominarea, placerea, cruzimea, șefia, stăpânirea, competiția, mârșăvia, escrocarea, viclenia, toate sunt întunecate!

  Profesorii în general sunt niste cretini!

 • Mihai spune:

  Lăsați vrăjeala doamna director!
  Profesorii sunt in greva de 3 săptămâni și voi ne spuneți ce munca depun ei?
  Încheiați mediile anilor terminali și lăsați copii sa dea bacul și evaluările naționale.

 • Gabriel Mincă spune:

  ce debil

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache