EcoMoto 930×122

isj argeș

Inspectoratul Şcolar Argeş: „S-a scris o poveste fără pereche”

La Pitești, între 17 și 21 aprilie 2022, la Olimpiada Naţională de Limbă Engleză s-a scris o poveste fără pereche. O poveste în care Feții-Frumoși și Ilenele Cosânzene au fost elevii din toată țara, de la clasele VII-XII.

Citiți și: Argeș. Bravo lor! Note de 10 la simularea pentru BAC 2024!

Și cum putea oare să fie mai potrivit decât ca acest eveniment să se desfășoare în luna în care îl sărbătorim pe Shakespeare?! Identificându-se cu Elena, Hermina sau Demetrius din Visul unei nopți de vară, cu Prospero sau Miranda din Furtuna, cu Balthazar sau Lorenzo din Neguțătorii din Veneția, olimpicii naționali au interpretat unul din cele mai frumoase roluri din viața lor, acela de participanți la o competiție în care nu au existat învingători și învinși, toți fiind niște câștigători ai unei experiențe de neuitat.

 

Citiți și: Copii de la SmartyKids, pe podium la Campionatul Internațional din Egipt!

 

„Pentru că poveștile frumoase devin de neuitat numai dacă există o multitudine de factori implicați cu sufletul deschis, parteneri de încredere le-au stat alături (Instituția Prefectului Argeș, Cosiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Mioveni, Primăria Orașului Topoloveni, Primăria Albeștii de Argeș, Primăria Poiana Lacului, Europe Direct Argeș, Pitești), iar sponsori precum Ambasada Statelor Unite, S.C. Intens Prest SRL, Societatea de Geografie – filiala Argeș, Editura Paralela 45, Cofetăria Ribana, Vulturul & Compani SRL, Mioveni, Sonimpex Topoloveni SRL (Magiun Topoloveni), New Design Composite au susținut și recunoscut performanța olimpicilor.

Nu trebuie să îi omitem pe cei responsabili de realizarea ”decorurilor” din povestea noastră, școlile din județ prin reprezentanții lor, care le-au dezvăluit taine ale locurilor noastre, călăuzindu-le pașii prin locuri despre care își vor aminti peste timp. Școala unde s-a scris cu adevărat povestea, Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, construită asemeni unui labirint al lui Dedal, le-a oferit totuși posibilitatea de a desluși calea spre succes.

Echipa Inspectoratului Școlar Județean Argeș a oferit coordonatele poveștii, iar elevii au țesut firul narativ, așa cum au știut ei mai bine, rezultatul fiind, de fapt, o continuare a unei povești fără sfârșit.

S-a încheiat un capitol, scris în Argeș. La anul, povestea va continua pe alte meleaguri românești, cu o parte din aceiași protagoniști, care sperăm să își amintească cu drag de povestea scrisă în aprilie 2022″, a transmis Alina Manea, Inspector şcolar general, într-un comunicat.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Pîrvu Daniela spune:

    Frumoasă poveste, trist adevăr! Iată o mărturie a adevăratei Olimpiade:
    *Menționez că acel copil care a avut surpriza să i se smulgă racordul de la toaleta este fiica mea, deci tot ce spune acest copil este adevărat!

    Experiența unui Olimpic Național
    Serios
    17-22 Aprilie – Olimpiada Națională de Limba Engleză, Pitești

    Consiliul Județean ne-a îndrumat coordonatorul să folosim trenul pentru transport, așa că am luat Interregional-ul de noapte – am ajuns din Bistrița în dimineața lui 17, la ora 9:00, la Pitești. Sosirea concurenților și check-in-ul se făcea în mod normal după ora 14, deci prânz nu ne-a oferit nimeni. Am aștepat o oră la recepție, în Bascov, la 10 km de oraș, unde am fost duși de doi profesori voluntari cu mașinile persoanel, ne-am cazat și am comandat pizza.

    După-masă, programul liber ne permitea să ne plimbăm, și ni s-a spus că avem autobuzul gratis pentru elevi ca să ajungem în oraș până după-masă, iar profesorii voluntari ne-au explicat cum ajungem la autobuz. O singură problemă, ploaia puternică și faptul că până la stația de autobuz nu exista trotuar. Noi, copii de la clasa a 7-a la a 12-a, împreună cu profesoara însoțitoare, am fost nevoiți să trecem pe lângă mașinile care circulau cu peste 80kmh la ieșirea de pe centura Piteștiului (extensie de autostradă). Autobuzul nu a fost gratis, deși un șofer de treabă ne-a lăsat pe gratis, că i-am explicat că suntem veniți cu Olimpiada.

    În acea seară avea loc deschiderea oficială. De data asta am ales taxi-uri pentru a ajunge la Filarmonica Pitești și ne-a costat nu mai puțin de 21 de lei. Deschiderea a sunat, în mare, cam așa „Nu mi-am pregătit un discurs, dar când vă văd pe voi, nici nu am nevoie de unul” și ”Oricum toată lumea știe limba Engleză” – Prefectul Județului Argeș. De asemenea, organizatorii s-au fălit de faptul că fiecare județ e cazat într-o pensiune și nu într-un cămin, și că sunt bucuroși că ne oferă condiții bune și egale tuturor. Sună bine, ce să spunem…

    Ziua 2, prima probă. Pentru probele de concurs, județul ne-a asigurat transport de la și la cazări. Lucru ce nu mai ține de organizare, un frig teribil în școală, care este racordată la încălzirea municipiului, dacă nu mă înșel. Îți înghețau mâinile pe pixuri. Dar ne-am descurcat, ce să facem.

    Am fost duși înapoi la cazare unde ne-a fost servită masa. Mâncarea, rece. Am mâncat, cel puțin cei mai mari, care suntem mai mult sau mai puțin obișnuiți să mâncăm și ce nu ne place. Cei mici au răbdat.

    Experiența de la cazare nu era tocmai una plăcută. Profesorii supraveghetori de la probe au discutat cu noi despre locurile de cazare și ne-au spus că atât hotel Dinastia, cel din Bascov, cât și hotel Carmen, din centrul orașului, se aflaseră în insolvență înainte de participarea noastră. Camerele aveau încălzirea defectuoasă, și ni se ofereau radiatoare electrice pentru prizele care mai că ieșeau din perete. Dușul se bloca de fiecare dată când îl foloseai, iar robinetul ba dădea, ba nu dădea apă caldă.

    Ziua 3, proba doi. S-a mai deschis și vremea și nu mai ploua, iar după a doua zi de îndurat frig la școală și după o porție bună de ficăței reci, ne-am întors în oraș (Din nou, cu plata drumului din banii noștri) pentru a afla rezultatele inițiale. Pentru depunerea de contestații, se cerea prezența profesorului coordonator. Am întrebat, știind că, fiind major, aș fi putut veni de unul singur, fără grup organizat la olimpiadă, de ce am nevoie de profesor coordonator fiind major. Mi s-a răspuns că așa e regulamentul, iar dacă nu am venit cu profesor coordonator, aveam nevoie de prezența părinților. Dubios, dar ok, n-am mai comentat…

    Ziua 4, premierea. Pentru premiere nu ni s-a oferit transport, fiindu-ne menționat că ni se oferă libertatea de alege transportul (Bolt, Taxi, Autobuz, Mașină personală) – adică să dăm din banii noștri, super.

    Premierea a avut loc tot la Filarmonică, și a început cu discursul (aproximativ) următor „Suntem extrem de bucuroși că am putut să vă oferim cele mai bune condiții, iar noi considerăm că aici la Pitești s-a desfășurat o olimpiadă perfectă”. Mai târziu, prezentatorul premierii a înșirat atât de repede premiile încât premianții nu aveau timp să urce pe scenă că următoarele 2 persoane erau deja chemate. A fost o grabă atât de mare, încât și organizatorii au încurcat premiile, nemaiînțelegând cui trebuie să le ofere.

    Premiile, în special premiul de aur, au lăsat de dorit. Unul dintre colegii noștri a luat cel mai mare punctaj pentru categoria lui și a fost răsplătit financiar cu 300 de lei. 300 de lei pentru CEL MAI BUN elev la limba engleză pe categoria lui DIN ȚARĂ. O mențiune valora 65 de lei. Se pare că atât merită elevii performanți din țară noastră.

    Eu nu m-am întors la hotel în acea seară, ci am rămas în oraș cu niște prieteni. Dar din poveștile celor de la hotel Dinastia, o toaletă de la etajul 3 se înfundase. Apa a început să curgă prin podea și să umfle tavanul toaletei de la una dintre camerele noastre, care până la urmă a cedat și s-a prăbușit. Una dintre îngrijitoarele de la hotel ne-a înjurat colegii, făcându-i nesimțiți și animale pentru ceva ce nu era vina lor, iar mai apoi a desfăcut țeava toaletei, împroșcând deșeuri prin toată toaleta.

    Cele mai bune condiții, spun ei… mda.

    Chiar dacă zilele trecute am cheltuit mult mai mulți bani decât ar fi trebuit, atât pentru mâncare, cât și pentru transport, eu spun că m-am simțit bine și că experiența primei mele olimpiade naționale m-a dezvoltat ca om. Am cunoscut foarte mulți oameni și am reîntâlnit prieteni din alte județe și mă bucur nespus pentru această ocazie. Dar ce m-a deranjat cel mai mult a fost modul în care s-au mândrit organizatorii pentru ce au realizat. Eu nu voi mai avea ocazia să particip la o olimpiadă națională, dar mi-e teamă că sutele de elevi din clasele 7-11 nu vor mai dori să participe la așa ceva de teama altui hotel mizer, mâncare rece sau teama de a avea de cheltuit sute de lei pentru a putea lua parte la activitățile olimpiadei.

    Acum sunt bine și sunt acasă, iar ai mei știu că m-am simțit bine și că am reușit să fac totul să fie cât mai bine. Dar poate pentru alții nu a fost așa. Ceva trebuie schimbat

  • Gabriela spune:

    Rusine sa va fie!
    Doamna inspector, dormiti bine?
    Va mandriti cu lucruri neinfaptuite!
    Olimpicii au fost cazati in conditii modeste, ca sa fiu politicoasa. Mancarea a lasat de dorit. Transportul nu a fost asigurat in totalitate!!!!!Doamne, cate minciuni! Prin aceasta postare a dumneavoastra, noi, parintii, retraim o epoca „de aur” demult apusa!!!! V.au murit laudatorii???
    Participantii au suportat din fonduri proprii transportul si mancarea. Da, mancarea! Pt ca ce se servea la hotel nu putea fi consumat, astfel fiind nevoiti sa manance in afara unitatii de cazare. Si transportul tot noi, parintii, l.am suportat! I.ati lasat de izbeliste prin frig, prin ploaie…ce v.a pasat…
    Prin sondaj, ar fi trebuit sa mergeti la hoteluri sa vedeti ce ofera copiilor de mancare, sa vedeti conditiile. Scuzati.ma! A fost prea frigut si vreme ploioasa…Si poate era prea de dimineata pentru dumneavoastra…
    Asta cu mic dejun la ora 7 n.am inteles.o! Daca stateau cate 4 in camera, timp la baie o jumatate de ora/ copil, inseamna ca primul ar fi trebuit sa se trezeasca la ora 5 ca sa fie pregatiti toti ocupantii camerei pt micul dejun. Si fericiti cei cu baie in camera! Pentru ca nu toti copiii au beneficiat de acest ” lux”. Au fost copii cazati in asa -zis hotel, cu baie pe hol. De ce nu au avut toti copiii conditii similare de cazare? Cei din Bucuresti au fost privilegiati.
    Mizerabil v.ati comportat cu musafirii!!!
    RUSINEEEE! Mi.e sila! Pentru organizarea acestei olimpiade, ar trebui sa fiti demisa!
    Asa sa va ajute Dumnezeu! Sa va intoarca „binele” facut copiilor nostri.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3