- Publicat de: ePitești
- 22-04-2022, ora 9:12
- Știri
Inspectoratul Şcolar Argeş: „S-a scris o poveste fără pereche”
La Pitești, între 17 și 21 aprilie 2022, la Olimpiada Naţională de Limbă Engleză s-a scris o poveste fără pereche. O poveste în care Feții-Frumoși și Ilenele Cosânzene au fost elevii din toată țara, de la clasele VII-XII.
Citiți și: Mesajul zilei de la Tudosoiu, liderul învățământului argeșeanȘi cum putea oare să fie mai potrivit decât ca acest eveniment să se desfășoare în luna în care îl sărbătorim pe Shakespeare?! Identificându-se cu Elena, Hermina sau Demetrius din Visul unei nopți de vară, cu Prospero sau Miranda din Furtuna, cu Balthazar sau Lorenzo din Neguțătorii din Veneția, olimpicii naționali au interpretat unul din cele mai frumoase roluri din viața lor, acela de participanți la o competiție în care nu au existat învingători și învinși, toți fiind niște câștigători ai unei experiențe de neuitat.
Citiți și: Exclusiv: Decizie crucială privind conducerea ISJ Argeș! Ce se întâmplă cu Tudosoiu
„Pentru că poveștile frumoase devin de neuitat numai dacă există o multitudine de factori implicați cu sufletul deschis, parteneri de încredere le-au stat alături (Instituția Prefectului Argeș, Cosiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Mioveni, Primăria Orașului Topoloveni, Primăria Albeștii de Argeș, Primăria Poiana Lacului, Europe Direct Argeș, Pitești), iar sponsori precum Ambasada Statelor Unite, S.C. Intens Prest SRL, Societatea de Geografie – filiala Argeș, Editura Paralela 45, Cofetăria Ribana, Vulturul & Compani SRL, Mioveni, Sonimpex Topoloveni SRL (Magiun Topoloveni), New Design Composite au susținut și recunoscut performanța olimpicilor.
Nu trebuie să îi omitem pe cei responsabili de realizarea ”decorurilor” din povestea noastră, școlile din județ prin reprezentanții lor, care le-au dezvăluit taine ale locurilor noastre, călăuzindu-le pașii prin locuri despre care își vor aminti peste timp. Școala unde s-a scris cu adevărat povestea, Școala Gimnazială ”Matei Basarab”, construită asemeni unui labirint al lui Dedal, le-a oferit totuși posibilitatea de a desluși calea spre succes.
Echipa Inspectoratului Școlar Județean Argeș a oferit coordonatele poveștii, iar elevii au țesut firul narativ, așa cum au știut ei mai bine, rezultatul fiind, de fapt, o continuare a unei povești fără sfârșit.
S-a încheiat un capitol, scris în Argeș. La anul, povestea va continua pe alte meleaguri românești, cu o parte din aceiași protagoniști, care sperăm să își amintească cu drag de povestea scrisă în aprilie 2022″, a transmis Alina Manea, Inspector şcolar general, într-un comunicat.