EcoMoto 930×122

furt

Titularizare 2024: „Furtul” costă postul profesorilor suplinitori

Titularizare 2024. Sancțiuni severe pentru fraudă și tentativă de fraudă

Citiți și: 30 de spargeri lângă Pitești, în doar câteva ore! Doi bărbați au băgat groaza în oameni

Concursul de Titularizare 2024 aduce schimbări importante în ceea ce privește regulile și sancțiunile pentru profesorii suplinitori. Schimbările sunt valabile și pentru cadrele didactice titulare și debutante.

Valoarea acestor tichete, mai mare de 4 ori!

Citiți și: Pitești. Asociație de proprietari, furată timp de trei ani de ,,doamna administrator”

Conform metodologiei de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025, profesorii suplinitori care sunt eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă își vor pierde postul.

Reformă în Educație: Inspectoratele Școlare preiau controlul

Proba scrisă a concursului de Titularizare 2024, esențială pentru angajarea în învățământul preuniversitar, este programată pentru data de 17 iulie 2024. Acest lucru reiese dintr-un ordin publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul nr. 6.877 din 22 decembrie 2023. Titularizare 2024: „Furtul” costă postul profesorilor suplinitori

Acest ordin este bazat pe metodologia de mobilitate a personalului, aprobată prin Ordinul nr. 6.877 din 22 decembrie 2023.

O nouă surpriză de la Dacia! Date de ultimă oră

Articolul 64 din metodologia menționată stipulează clar că orice cadru didactic angajat pe durata de viabilitate a unui post sau catedrei și care obține o notă sub 5 la proba scrisă sau este eliminat din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă își pierde automat calitatea de angajat.

În plus, candidații eliminați pentru aceste motive nu vor fi repartizați pe posturi didactice sau catedre în anul școlar 2024-2025.

Metodologia precizează că introducerea în sala de examen a unor materiale nepermise, chiar dacă nu sunt folosite, constituie tentativă de fraudă și duce la eliminarea imediată din examen.

Aceste datorii la stat se anulează!

Pentru cadrele didactice titulare sau debutante, eliminarea din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă este considerată o abatere disciplinară gravă.

Abateri conform articolelor 210-212 din Legea nr. 198/2023. Aceasta implică sancționări conform legislației în vigoare.

Cadrele didactice aflate în această situație își vor pierde calitatea de angajat începând cu 1 septembrie 2024.

Aceste reglementări stricte vin în urma unor incidente anterioare de fraudă în concursuri similare, cum ar fi cele 26 de cazuri de fraudă înregistrate în 2023 și 15 în 2022.

Acestea, demonstrând o necesitate clară de a întări integritatea procesului de titularizare și de a menține standardele înalte în sistemul de învățământ preuniversitar, transmite edupedu.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90