Donaris 930 x 122

elevi

Așii matematicii! Doi elevi de la Școala ”Mihai Eminescu”, mândria Piteștiului!

Așii matematicii! Doi elevi de la Școala Mihai Eminescu, mândria Piteștiului!

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Elevii Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Pitești, David Marghidan și Carla Malina Pavel, au obținut rezultate deosebite la proba de juniori a concursului de matematică “Stelele Matematicii”, ediția a XVI-a, care a avut loc pe 10 decembrie 2022.

Copiii au adus la Pitești medalia de aur și de argint.

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Iată rezultatele:

David Marghidan, clasa a VIII-a F – Premiul I și Medalie de Aur

Carla Mălina Pavel, clasa a VIII-a F – Mențiune și Medalie de Argint

Inițiat de profesorul Dan Schwarz în 2007, ca o probă de tip OIM (Olimpiada Internațională de Matematică), concursul a fost dublat în 2011 de o probă pentru juniori.

Începând din 2015, după dispariția lui Dan Schwarz, concursul este organizat de ICHB în parteneriat cu SSMR.

Școala Mihai Eminescu Pitești premiată de Ministerul Educației

Pe 12 decembrie, la Opera Națională București, Ministerul Educației a premiat elevii care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale din anul 2022, elevi care au reprezentat cu cinste și mândrie România la aceste competiții, cadrele didactice îndrumătoare, precum și unitățile de învățământ de proveniență.

Școala Gimnazială Mihai Eminescu Pitești este singura instituție de învățământ preuniversitar din județul Argeș premiată de Ministerul Educației.

Cei doi elevi care au făcut posibil acest moment sunt Emanuel Mazăre, medaliat cu argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, Sarajevo 2022 și Ianis Cojocaru, medaliat cu argint la Olimpiada Europeană de Geografie pentru Juniori, Belgrad 2022.

Alături de ei au fost premiate cadrele didactice îndrumătoare Marian Haiducu (profesor de matematică, director al Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Pitești) și Sebastian Florescu, (profesor de geografie, inspector de specialitate la Inspectoratul Școlar Județean Argeș).

Foto: scoala11.eu

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Malina spune:

    Buna ziua!

    Din pacate mi-ati scris gresit numele Malina (si nu Maluna)

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90