NOR CURIER 930X122

bac

O probă de bacalaureat va deveni mult mai grea

Evaluarea competențelor digitale la examenul de Bacalaureat va deveni o probă mult mai serioasă, a afirmat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul evenimentului “România Viitorului” organizat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la Universitatea Politehnica Bucureşti.

Citiți și: Situație fără precedent! Elevii cer eliminarea Bacalaureatului

Astfel, orele de informatică vor avea o pondere mult mai mare decât până acum şi vor fi pentru toţi copiii indiferent de nivelul de învăţământ, a mai declarat ministrul, potrivit edupedu.ro

Acest lucru va face și ca proba competențelor digitale din cadrul examenului de Bacalaureat să fie mult mai serioasă.

Citiți și: Zi mare pentru elevi! Moment decisiv

„Mai apoi, la Bacalaureat vom testa într-o manieră foarte serioasă competenţele digitale. Fără competenţe digitale niciunul dintre tineri nu va putea avea acea înzestrare pentru a reuşi într-o societate a viitorului”, a spus Cîmpeanu, potrivit sursei citate.

Această modificare face parte dintr-o revizuire a planurilor-cadru de liceu, gimnaziu şi primar. Revizuirea ar urma să fie aprobată în luna octombrie, cel mai târziu în noiembrie și să intre în vigoare din septembrie 2023.

Planurile-cadru de învățământ cuprind disciplinele, domeniile de studiu, respectiv modulele de pregătire obligatorii și opționale, precum și numărul minim și maxim de ore aferente acestora”, potrivit art. 65 din Legea Educației Naționale 1/2011.

În ceea ce privește informatica, ministrul Sorin Cîmpeanu a mai declarat că va semna în curând și un parteneriat cu Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării pentru susţinerea educaţiei digitale.

Foto principal: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90