New Profesional Consult 930 x 122

costin andrei oncescu

UN ARGEȘEAN SPULBERĂ TOT ÎN EUROPA. CAMPION OLIMPIC LA INFORMATICĂ

Un argeșean spulberă tot în Europa. Campion olimpic la informatică.

Citiți și: Denisa, eleva-minune care a adus aurul în Pitești! „Am plâns de bucurie!”

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii (două de aur şi două de argint) la a XXV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în această lună în Varșovia (Polonia).

În clasamentul neoficial pe medalii, România s-a clasat pe primul loc, la egalitate cu țara gazdă.

Citiți și: Alisa Daria, fată de ofițer ISU, mândria Piteștiului la matematică

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu (clasa a XII-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș) și Alex Tatomir (clasa a XII-a/Colegiul Național „Nicolae Bălcescu”, din Brăila). Laureat cu aur și la olimpiada de anul trecut (subiectul pe larg, AICI), Costin-Andrei Oncescu s-a clasat pe primul loc în ierarhia generală individuală.

Ioan-Tiberiu Mușat (clasa a IX-a) și Ștefan Constantin-Buliga (clasa a XII-a), ambii elevi ai Colegiului Național „Tudor Vianu” din București, și-au trecut în palmares medalile de argint.

Lotul României a fost însoțit și coordonat de profesorul Adrian Panaete (Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani), respectiv Alexandru Velea (student la Universitatea din Bucuresti și membru CSAcademy) și Andrei-Costin Constantinescu (student la University of Oxford), amândoi foști olimpici internaționali, multiplu medaliați la competițiile de profil.

La ediția din acest an au participat 55 de concurenți din 13 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) a avut loc în România, în 1994, în Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

În anul 2016 Costin-Andrei Oncescu a câștigat medalia de argint la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată în Rusia (amănunte, AICI). Publicația noastră a scris despre performanțele musceleanului încă din 2014, atunci când Costin-Andrei Oncescu a obținut aurul la Olimpiada Balcanică de Informatică, din Serbia (AICI, detalii(Sursă foto: Facebook Costin-Andrei Oncescu)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90