SMART KIDS 930X122

Bianca Gănescu

SUCCES, BIANCA! PITEȘTEANCĂ, ÎN LOTUL OLIMPIC AL ROMÂNIEI

Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ,,I.C. Brătianu” din Pitești, Bianca Gănescu face parte din lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Evenimentul va avea loc în capitala Cehiei, Praga, la sfârşitul lunii iulie a acestui an.

Citiți și: Pitești. Proiect de importanță majoră la Colegiul ”Brătianu”!

Alături de alți trei elevi (Theodor Cucu, Matei Banu – ambii din Ploiești și Mihai Tomoioagă – din Baia Mare), Bianca a fost selecționată ca urmare a rezultatului pe care l-a obținut la ediția 2018 a Olimpiadei Naționale de Lingvistică, desfășurată în Vaslui (locul patru).

,,Olimpiada se bazează foarte mult pe logică şi pe a face conexiuni, analogii, iar acest aspect mă atrage cel mai mult. Mă pasionează pentru că este altceva, pentru că nu este ceva stabilit sau ceva care ştii că îţi va pica. Îmi place sentimentul pe care îl am atunci când reuşesc să rezolv o problemă foarte grea, ştiind că o descifrez de una singură.”, afirmă Bianca Gănescu, intervievată de ePitești.

Citiți și: Colegiul „Brătianu” intră în ON-LINE!

Întrebată despre cum a reuşit să ajungă la această performanţă, tânăra ne spune că şi-a căutat materialele de studiu necesare şi că a muncit singură. De asemenea, participarea sa și la Olimpiada de Matematică a ajutat-o să obţină un rezultat atât de bun la Lingvistică.

,,Faptul că am lucrat la matematică la un nivel atât de înalt m-a ajutat enorm, mi-a dezvoltat foarte mult gândirea.”, precizează Bianca.

Pentru a obține un rezultat deosebit la Olimpiada Internațională de Lingvistică din Praga, Bianca Gănescu și ceilalți trei elevi din lotul României se pregătesc intens în această perioadă. Îi urăm Biancăi și le urăm tuturor celor patru componenți ai echipei țării noastre mult succes!

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570×90 MAIA