Donaris 930 x 122

bogdan sitaru

ARGEȘEAN, AUR LA INFORMATICĂ. PUNCTAJ MAXIM!

Argeșean, aur la informatică. Punctaj maxim! Olimpicii români au cucerit 12 premii (2 medalii de aur cu punctaj maxim, 8 de argint, 1 medalie de bronz şi o menţiune) la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 14 – 22 iulie 2017 în Yakutsk (Republica Saha/Federaţia Rusă).

Citiți și: MEDALIAȚI OLIMPICI DIN ARGEȘ, PREMIAȚI

Componenții echipei României au fost premiaţi la toate cele patru discipline din concurs: chimie, matematică, informatică şi fizică. La informatică, un argeșean, musceleanul Bogdan Sitaru, a fost medaliat cu aur, obținând punctaj maxim.

În funcţie de probele susținute, elevii români au înregistrat următoarele rezultate:

Citiți și: ELEV DIN ARGEȘ, MEDALIAT OLIMPIC INTERNAȚIONAL LA INFORMATICĂ

Chimie: Cristina Valentina Crăescu și Daniel Cristian Ungureanu (ambii în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Cristian Tudor Cozma (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalii de argint.

Matematică: Edis Memiș (clasa a IX-a/Liceul Internaţional de Informatică din Constanța) – medalie de argint, Vlad Nicolae Robu (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare) – medalie de bronz și Sergiu Ionuț Novac (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj) – mențiune.

Informatică: Bogdan Sitaru (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș) – medalie de aur cu punctaj maxim, Alexandru Petrescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Theodor Pierre Moroianu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de argint.

Fizică: Cosmin Andrei (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de aur cu punctaj maxim, Silviu Dolteanu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) și Mihai Răzvan Ursu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța) -medalii de argint.

La Olimpiadă au participat peste 150 de competitori din 6 ţări (Federația Rusă, Kazahstan, Indonezia, Singapore, Bulgaria și România).

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441