930×122 CUMPANA 5

costin andrei oncescu

FELICITĂRI! ARGEȘEAN DE AUR LA OLIMPIADA DE INFORMATICĂ

Argeșean de aur la Olimpiada de Informatică. Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii (trei de aur şi una de argint) la a XXIV-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 10 – 15 iulie 2017 în Ljubljana (Slovenia).

Citiți și: O probă de bacalaureat va deveni mult mai grea

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, județul Argeș), Tamio Vesa Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, județul Bihor) și Andrei Popa (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui).

Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul Internațional de Informatică din București) a fost premiat cu medalie de argint.

Citiți și: ARGEȘENI MEDALIAȚI LA OLIMPIADA INTERNAŢIONALĂ DE FRANCEZĂ

În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoțit și coordonat de profesorul Dan Pracsiu (team leader) și Daniel Posdărăscu (deputy leader), student și fost olimpic internațional, multiplu medaliat la competițiile de profil.

La ediția din acest an au participat 58 de concurenți din 14 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani (la data concursului). Țara gazdă poate înscrie două echipe. Competiția este structurată pe două probe, programate în zile diferite, în cadrul cărora elevii primesc 3 probleme spre rezolvare. Durata fiecărei probe este de 5 ore.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în 1994 în România, în Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. În următorii doi ani, CEOI va avea loc în Polonia (2018) și Slovacia (2019).

RAW FOTO 555 X 222

Comentarii

SMART KIDS 570×90