930 x122 grota rece

inflatie

MINIM ISTORIC AL INFLAȚIEI! PREȚURILE AU SCĂZUT!

Prețurile de consum au scăzut în luna iunie față de mai cu 0, 3%, anunță Institutul Național de Statistică. Cel mai mult s-au ieftinit alimentele, în medie cu 0, 7%. Și tarifele la servicii s-au diminuat, cu 0, 2%. Singura categorie care a înregistrat o creștere de prețuri sunt mărfurile nealimentare, cu o medie de doar 0, 1%.

Citiți și: Taxe și impozite noi pentru români! Pentru ce veți scoate bani din buzunar

Și mai îmbucurător este faptul că față de iunie anul trecut media prețurilor de consum a crescut cu numai 0, 66%. Este un nou minim istoric al inflației anuale în România.

Potrivit INS, în iunie anul acesta comparativ cu mai cel mai mult s-au ieftinit cartofii (-9, 43%). Ieftiniri consistente (-6, 06%) au avut și prețurile la legume și conserve din legume. Ouăle au fost mai ieftine cu 3, 92%, iar zahărul – cu 2, 71%. Printre altele, s-au mai ieftinit uleiul, laptele și diverse sortimente de brânză, dar scăderea de prețuri în aceste cazuri a fost nesemnificativă.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3