New Profesional Consult 930 x 122

eleva

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII, REACȚIE ÎN CAZUL ALERTEI DE MENINGITĂ DE LA „ZINCA”

Ministrul Sănătății, reacție în cazul alertei de meningită de la „Zinca”. Cazul elevei de 16 ani de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești suspectă de meningită meningococică a fost unul dintre subiectele unei conferințe de presă susținută astăzi în București de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Citiți și: Elevă de 14 ani, resuscitată la școală!

Potrivit Mediafax, ministrul Sănătății ține să îi liniștească pe cei care au intrat în contact cu eleva, internată acum în spitalul „Matei Balș” din Capitală: „Meningita meningococică depistată la această pacientă din Argeş nu este acelaşi lucru cu meningita menigococică pe care a contactat-o fata care a decedat de la Liceul „Lazăr” (n.r. – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București).

(…) Nu este cazul de panică, pentru că în România au fost înregistrate doar cazuri izolate, fără legătură între ele. Avem pacienta de la Liceul „Gheorghe Lazăr”, pacienta din Vaslui, fata din Botoşani şi acum eleva din Piteşti. În România sunt diagnosticate anual câteva zeci de cazuri, cu circa 20% decese.

Citiți și: Profesor arestat! A agresat sexual o elevă de 15 ani

(…) Specialiştii susţin că dacă până acum nu au apărut cazuri noi de îmbolnăvire la contacţii direcţi nu este pericolul să apară şi alte cazuri transmise de fată, perioada de incubaţie fiind de câteva ore, deci până acum ar fi fost semnalate cazuri de infectare. 

(…) Meningita meningococică se transmite pe cale aeriană numai în urma unui contact apropiat”.

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 POSADA 3