EcoMoto 930×122

automobile dacia

MIOVENI: PRACTICĂ LA UZINĂ, BURSĂ, LOC DE MUNCĂ ASIGURAT

Mioveni: Practică la uzină, bursă, loc de muncă asigurat. La Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni a avut loc astăzi o întâlnire între autoritățile locale ale orașului, conducerea Autorității Naţionale pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual din România, conducerea uzinei Dacia-Renault, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean și ai liceului gazdă. Tema: dezvoltarea în județul Argeș a unei platforme a învățământului tehnic și profesional în sistem dual.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Această formă de educație li se adresează elevilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 26 de ani și se deosebește de învățământul profesional clasic prin numărul foarte mare de ore de practică, efectuate chiar la agenții economici beneficiari, care au astfel posibilitatea de a-și forma și califica noi angajați, conform propriilor cerințe și standarde.

Pe perioada stagiului, tinerii beneficiază de o bursă lunară de 400 de lei şi de alte facilităţi (decontarea cheltuielilor pentru transport şi prânz asigurat, echipament de lucru şi protecţie, rechizite și asigurare de răspundere civilă). La finalul stagiului, absolvenții obțin nu doar o diplomă, ci și o calificare și un loc de muncă garantat.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Ca și până acum, Uzina Dacia va fi, potrivit conducerii companiei, un partener stabil în acest proiect, care va putea absorbi un număr mare de absolvenți de învățământ tehnic și profesional în sistem dual. Prezent la întâlnire, directorul general Christophe Dridi a accentuat necesitatea adoptării unor noi tehnici de învățare aplicată în domeniul automatizării, al roboților industriali și în alte sectoare.

În Argeș, chiar în Mioveni, există deja un centru de excelență în promovarea și dezvoltarea învățământului tehnic și profesional. În viitorul apropiat, Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională Iniţială în Sistem Dual va dezvolta un număr de opt birouri regionale în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie și autoritățile publice locale, dintre care unul în județul Argeș.

Amintim că Automobile Dacia este prima companie din Argeş care a încheiat (anul trecut) parteneriate pentru susţinerea învăţământului profesional dual cu Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra din Pitești. AICI, subiectul pe larg.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90