Donaris 930 x 122

copii

MIRCEA_DRAGHICI_SEDIUL_PSD_ARGES_2

MIRCEA DRĂGHICI: „O NOUĂ LEGE PENTRU SĂNĂTATEA COPIILOR NOȘTRI”

După cum v-am informat, Camera Deputaților a adoptat ieri proiectul de lege privind acordarea anuală pentru părinți a unei zile libere în vederea îngrijirii sănătății copilului. În calitate de coinițiator al legii, Mircea Drăghici, chestor al Camerei, își exprimă satisfacția față de adoptarea acestui proiect legislativ.

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

“Din păcate, problemele de sănătate ale copiilor, mai ales în cazul celor foarte mici, sunt destul de numeroase. Consider că transpunerea în realitate a acestei propuneri legislative, care prevede acordarea unei zile lucrătoare libere pe an părinților pentru a putea merge cu copilul la doctor în vederea efectuării de controale medicale, reprezintă un lucru extrem de bun și util. Un indicator cheie pentru sănătatea unei societăți, sănătatea copiilor reprezintă o prioritate pentru fiecare dintre noi. Mă bucur să știu că am contribuit prin inițierea acestei legi la crearea condițiilor necesare pentru protejarea și prevenirea îmbolnăvirii copiilor. Până în prezent părintele nu avea garanţia unei zile libere pentru îngrijirea sănătăţii copiilor, dat fiind că în Codul Muncii nu se prevede obligativitatea acordării concediului fără plată. Astfel, companiile angajatoare se puteau prevala de sintagma concediul fără plată poate fi acordat, neavând un caracter imperativ, obligatoriu, așa cum prevede legea adoptată ieri de Camera Deputaților.”, declară Mircea Drăghici. În cazul nerespectării noii legi angajatorii publici sau privați vor fi sanctionați de Inspecția Muncii cu amendă între 500 și 1.500 de lei.

Detalii despre această lege puteți citi aici: http://epitesti.ro/social/ai-o-zi-libera-pe-ca-sa-ti-duci-copilul-la-doctor/.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3