Donaris 930 x 122

Basarabiei

MIZILIC PENTRU FIRMA LUI „DOREL”! ȘAMPANIE NU LE DAȚI?

După cum v-am informat, pe strada Basarabiei (varianta Craiovei-Prundu) din Pitești a avut loc ieri un incident care se putea solda cu urmări deosebit de grave. Firma care lucrează la dezafectarea conductelor nefuncţionale de la vechea magistrală de termoficare din zonă (magistrală în lungime de 6,3 km) ȘI-A BĂTUT JOC de măsurile de protecţie obligatorii pe astfel de șantiere. Pur și simplu nu le-a respectat, dovedind o IRESPONSABILITATE URIAȘĂ. Cârligul de la o macara s-a desprins, iar o conductă a căzut pe partea dreaptă a unui autoturism Volkswagen-ul Golf 5 aflat în trafic. Șoferița a scăpat cu viață și fără să fie rănită, dar a avut un atac de panică, primind la fața locului îngrijiri de la un echipaj medical de pe o ambulanță SMURD.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Este INCREDIBIL și REVOLTĂTOR cum o firmă poate executa asemenea lucrări cu grad mare de risc la marginea unei artere rutiere intens circulată fără ca drumul să fie semnalizat corespunzător, fără ca zona să fie protejată și fără ca cineva de la NESIMȚITELE AUTORITĂȚI din Pitești să controleze în teren!

Vă informăm, însă, că firma (SC RMI GAS OIL SRL, din comuna Filipeștii de Târg – județul Prahova) a scăpat, cel puțin deocamdată, cu un MIZILIC de sancțiune. Poliția a amendat-o cu 3.850 de lei. Amenda este pentru nesemnalizarea lucrărilor și, în general, pentru nerespectarea avizului primit de la Poliția Rutieră Pitești.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Abia la inițiativa noastră, în urma unui telefon pe care i l-am dat lui Cornel Ionică, Primăria a avut ceva de spus. De fapt, mai nimic: „Noroc că s-a întâmplat duminica, iar în trafic nu erau multe maşini! Facem o anchetă şi am solicitat firmei să ia măsuri ca astfel de lucruri să nu se mai repete.”, ne declară viceprimarul, care nu credem că a conștientizat gravitatea excepțională a incidentului. Sau poate că da, dar se face că plouă? Cum adică „noroc că s-a întâmplat duminică?” Ce răspuns este ăsta?! Cât despre „ancheta” pe care o invocă viceprimarul, credem în ea fix cât credem că până mâine România va avea 5.800 de kilometri de autostradă!

Atenţie! În zonă se află şi un parc în care merg regulat copii, mămici și bunici!

Pentru dezafectarea acestor conducte de termoficare Primăria Piteşti a organizat trei licitaţii. Dacă la primele încercări nu s-a prezentat nimeni, la cea de-a treia au participat 7 agenţi economici. Preţul de pornire a fost de 540.325 de lei, iar firma SC RMI GAS OIL SRL şi-a adjudecat licitaţia cu o ofertă de 547.325 de lei. Banii au fost plătiţi în avans, ține să ne precizeze Cornel Ionică, viceprimarul fiind cel care ne oferă aceste informații. I-auzi! Ne-ați topit! Domnule, nu cumva firma lui „Dorel” merită și o ladă cu șampanie?

Conductele sunt nefuncţionale de 8 ani. Au fost instalate în 1966 şi se află într-o stare avansată de degradare. După dezafectarea lor Primăria vrea să amenajeze pe strada Basarabiei locuri de parcare, inclusiv pentru viitoarea sală polivalentă a municipiului care ar urma să fie construită în zonă cu bani europeni.

Amintim că în urma articolului nostru de ieri http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/panica-in-pitesti-clipe-de-groaza-pentru-o-soferita/ prefectul de Argeș, Cristian Soare, a fost la fața locului. Astăzi urma să se desfășoare la Prefectură o ședință cu patronul firmei care face lucrările, șeful Poliției Rutiere Pitești și un reprezentant al Primăriei. Ținând cont de faptul că lucrările vor continua (cu aceeași firmă!), prefectul vrea să se asigure că un incident INCREDIBIL și REVOLTĂTOR ca cel de ieri nu se va repeta. (Foto: Facebook Info Trafic Piteşti)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3