Donaris 930 x 122

avertizări

NATURĂ DEZLĂNȚUITĂ ÎN ARGEȘ. NOI AVERTIZĂRI

După cum v-am informat, Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Albeștii de Muscel și-a suspendat cursurile după ce vântul puternic a smuls acoperișul unității de învățământ:

Citiți și: Cod galben de vânt puternic în Argeș!

Vântul puternic a făcut pagube mai ales în municipiul Câmpulung Muscel. Printre clădirile afectate se numără și un bloc de pe strada George Topârceanu, al cărui acoperiș a fost smuls de rafalele de vânt:

AICI, amănunte și imagini despre problemele cauzate în județul Argeș de vremea severă.

Citiți și: Cod galben de ploi și vijelii în Argeș, în acest weekend!

În urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizările de vreme severă. Avertizările vizează și extremitatea nordică a județului Argeș.

MESAJ 1

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 10:30 – 6 februarie 2020, ora 13. Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului și ninsoare viscolită și spulberată.

În estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute, cu rafale de 70…80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură. de peste 80…100 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 10:30 – 6 februarie 2020, ora 13. Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

În județele Bacău și Vaslui vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze de 55…65 km/h.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 13 – 6 februarie 2020, ora 18. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și zăpadă spulberată.

Vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55…60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și pe litoral, de peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Va mai ninge slab în extremitatea de sud-est a țării.

MESAJ 3

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 18 – 8 februarie 2020, ora 2. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și zăpadă spulberată.

În intervalul de timp menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45…55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (7 februarie) și în regiunile sudice.

Notă: Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 februarie, ora 18 – 7 februarie, ora 23. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori viscolite. Zone afectate: Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În intervalul de timp menționat, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h. Ninsorile vor fi viscolite, zăpada – spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441