930×122 CAPRA 5

Arges

NOI LOCURI DE MUNCĂ

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș anunță că ministerul de resort a dat startul sesiunii de înregistrare a cererilor de finanțare pentru stimularea investițiilor care vor genera noi locuri de muncă.

Citiți și: Sute de joburi disponibile! Se deschide o fabrică gigant

Ministerul Finanțelor Publice vine în sprijinul mediului de afaceri cu o nouă schemă de ajutor de stat pentru dezvoltare regională. Cererile de acord pentru finanțare în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă se înregistrează până pe 22 august 2016. Bugetul alocat sesiunii este de 113 milioane de lei.

Cererile, însoțite de documentele justificative, se transmit prin poștă sau prin servicii de curierat, cu confirmare de primire, sau se depun personal la registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice (București, sector 5, strada Apolodor, nr. 17). Pe plic se menționează: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 332/2014”.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

Analizarea cererilor de acord se va face după încheierea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanță ordinea în care au fost înregistrate.

În prima etapă de evaluare, Ministerul Finanțelor Publice va verifica îndeplinirea condițiilor de conformitate și a criteriilor de eligibilitate și va calcula un punctaj în vederea încadrării în bugetul alocat schemei. Selectarea se va realiza în ordinea descrescătoare a punctajului obținut. Etapa se va termina în maximum 30 de zile lucrătoare de la data închiderii sesiunii de înregistrare, iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Întreprinderile selectate în prima etapă vor transmite, în maximum 30 de zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, planurile de afaceri, însoțite de restul documentelor justificative, în vederea analizării viabilității proiectelor și a emiterii acordurilor pentru finanțare.

Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă. Sumele se acordă sub formă de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale. Până în prezent, în baza schemei au fost aprobate 24 de proiecte de investiții, care vor genera peste 4.000 de noi locuri de muncă, pentru care a fost aprobat un ajutor de stat în valoare de 109,6 milioane de lei.

Toate informațiile necesare pentru accesarea finanțării nerambursabile sub formă de ajutor de stat se găsesc aici: http://www.mfinante.gov.ro/hg332.html?pagina=domenii.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90