930×122 CAPRA 5

Arges

O nouă metodă a polițiștilor de a-i prinde pe șoferii indisciplinați în trafic

Polițiștii ar putea constata contravențiile și pe baza filmărilor realizate de șoferi, în special a înregistrărilor de pe camerele de bord montate pe mașini.

Citiți și: S-a terminat! Decizii majore privind deținerea și vânzarea de droguri!

Aceasta este o inițiativă legislativă care a fost deja depusă în Parlament. Abaterile în trafic vor putea fi constatate de poliţişti şi pe baza unor mijloace video folosite de participanţii la trafic sau de autorităţile administraţiei publice locale.

Conform proiectului, „constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace video folosite de participanţii la trafic ori de autorităţile administraţiei publice locale, dacă acestea permit stabilirea certă a numărului de înmatriculare, culorii, mărcii şi modelului vehiculului implicat în săvârşirea contravenţiei, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Citiți și: Argeș – Evaluare Națională: 155 de absenți de la proba la Matematică

Pentru constatarea contravenţiei este necesară şi declaraţia pe propria răspundere a participantului la trafic asupra faptelor ce constituie contravenţii şi asupra autenticităţii şi veridicităţii înregistrării video furnizate de către acesta”.

Potrivit economica.net, proiectul prevede, de asemenea, că procesul-verbal se poate încheia şi în lipsa șoferului vizat după stabilirea identităţii conducătorului de vehicul, menţionându-se aceasta, fără a fi necesară confirmarea faptelor de către martori.

Iniţiativa legislativă mai propune și pedepsirea cu amendă sau chiar închisoare pentru falsificarea sau folosirea unei astfel de înregistrări prin contrafacere, alterare ori prin determinarea atestării unor împrejurări necorespunzătoare adevărului sau omisiunea înregistrării unor date sau împrejurări.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează folosirea unei înregistrări falsificate în vederea producerii unei consecinţe juridice, mai stabileşte proiectul.

Dacă fapta are ca obiect o înregistrare tehnică, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează folosirea unei înregistrări tehnice falsificate în vederea producerii unei consecinţe juridice, mai prevede actul normativ.

Foto principal: descriptiv

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3