930×122 CAPRA 5

auto

O nouă șansă pentru recuperarea taxei auto!

O nouă șansă pentru recuperarea taxei auto!

Citiți și: Decizie majoră privind rovinieta: Interzis!

Toate persoanele care n-au apucat să ceară în timp util restituirea fostelor taxe auto vor avea o nouă ocazie să-și recupereze banii pe cale administrativă, conform unui proiect de OUG aflat în pregătire la Guvern.

Prin noul mecanism, solicitările de restituire vor putea fi depuse timp de cinci ani, față de un singur an, cum prevedea mecanismul anterior dat în 2017.

Citiți și: Din nou lovitură pentru șoferi: o nouă taxă pe benzină și motorină!

De ce vine Guvernul cu un proiect de OUG pentru un mecanism nou de restituire a fostelor taxe auto? Deoarece, în urma unei decizii din 2020 a Curții de Justiție a Uniunii Europene (cauza C-677/19), s-a stabilit că perioada de solicitare a restituirilor de un an, stabilită prin mecanismul anterior din 2017, a fost mult prea scurtă. Scurtă prin comparație cu perioada de cinci ani în care se pot cere, în mod normal, restituirile de sume de la statul român.

Solicitările de restituire, pe baza cărora se vor da înapoi atât banii achitați ca taxă auto, cât și dobânda pentru perioada dintre momentul perceperii taxei și momentul restituirii acesteia, se vor depune la Fisc.

Cererile vor fi soluționate, de principiu, într-un termen de 45 de zile de la înregistrare, urmând să fie comunicate apoi solicitanților, iar banii – virați în conturile bancare indicate.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90