New Profesional Consult 930 x 122

apa

apa_robinet

Oficial: Unde sunt probleme cu asigurarea apei potabile

Oficial: Unde sunt probleme cu asigurarea apei potabile

Citiți și: Argeșul, „înecat”! Vară în plină iarnă!

Nu se pune problema lipsei de apă pentru sistemele de alimentare centralizate din marile aşezări urbane, la acest moment, însă în această perioadă apa trebuie economisită şi trebuie apelat, acolo unde există posibilitatea, la alternative de stocare şi recirculare a apei în activităţile casnice (grădinărit, spălat, îmbăiere), dar şi în sectorul industrial sau agricol, transmite Administraţia Naţională Apele Române (ANAR).

Specialiştii instituţiei continuă monitorizarea fenomenului de secetă şi iau măsurile necesare de păstrare a rezervelor de apă în marile lacuri de acumulare, se arată într-un comunicat al ANAR.

Citiți și: Argeș: Avarie! Oamenii au rămas fără apă!

Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare (cu rol important în alimentarea cu apă pentru populaţie, industrie şi producţia de energie electrică) este de 80%.

Zonele afectate de fenomenul de secetă sunt în continuare oraşele mici şi comunele, acolo unde sistemele de alimentare cu apă (aparţinând operatorilor de apă-canal) sunt subdimensionate în raport cu dezvoltarea zonei şi mediul rural unde nu există sisteme de alimentare cu apă în regim centralizat, iar alimentarea se face fie din fântâni, fie din sistemele mici centralizate alimentate din foraje.

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3