930 x122 grota rece

minivacanță

Patru zile libere pentru români. Când va fi următoarea minivacanță

Doar o lună îi mai desparte pe români de minivacanța mult dorită.

Citiți și: Tineri morți în accident! Situații de urgență, oameni răniți și pagube materiale

În luna aprilie, angajații vor avea patru zile libere consecutive. Este vorba despre 14 aprilie – Vinerea Mare, 15 aprilie, 16 aprilie, duminica de Paște și 17 aprilie, luni, a doua zi de Paște.

Cei care sărbătoresc Paștele Catolic vor avea libere următoarele zile: Vinerea Mare (7 aprilie), Sâmbăta Mare (8 aprilie), prima zi de Paște (9 aprilie) și a doua zi de Paște (10 aprilie)

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajații care sunt nevoiți să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi bani în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu, notează zilelibere.ro.

În România, sărbătorile legale sunt zilele nelucrătoare declarate prin lege.

Excepție de la aceste zile libere fac unitățile sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Foto descriptiv: Romania Tv

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90