930 x122 grota rece

Arges

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ ÎNTR-UN DOSAR CU EVAZIUNE DE 22.000.000 DE LEI

Poliţiştii fac la această oră peste 100 de percheziţii în Bucureşti şi şapte judeţe pentru a ridica documente şi a aduce la audieri la Poliția Sectorului 5 din Capitală 60 de persoane suspectate de evaziune fiscală, prin care ar fi produs un prejudiciu de 22.000.000 de lei, informează Mediafax.

Citiți și: Accident în Argeș: Șofer rupt de beat, tineri grav răniți pe ATV! Ce spune Poliția

Potrivit sursei citate, percheziţiile sunt făcute de peste 200 de poliţişti la 105 adrese din Bucureşti şi judeţele Argeş, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Cluj, Constanţa şi Vâlcea.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în perioada 2012-2013 suspecţii au înregistrat contabil, în numele a trei firme fantomă, şi au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, derulând tranzacţii artificiale care nu au un conţinut economic şi nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obişnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale.”, anunță, citată de Mediafax, Poliţia Capitalei.

Citiți și: Expansiune cu impact major: O nouă fabrică în Argeș. Sute de joburi noi

Persoanele suspectate în acest caz ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat estimat la 22.000.000 de lei, reprezentând taxa pe valoarea adăugată şi impozitul pe profit.

Ancheta este făcută de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, împreună cu poliţiştii bucureşteni. (Sursa: Mediafax, foto: Arhivă)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90