NOR CURIER 930X122

câini maidanezi

Pericol EXTREM lângă Pitești! Zeci de câini agresivi, liberi!

Pericol EXTREM lângă Pitești! Zeci de câini agresivi, liberi!

Citiți și: Pericol! Câini agresivi în Pitești

Și Argeșul este unul dintre județele care se confruntă cu o reală problemă atunci când vine vorba despre câinii fără stăpân.

Câinii agresivi, comunitari, s-au înmulțit peste măsură, iar capturarea lor a devenit dificilă.

În ultimul timp s-au înregistrat din ce în ce mai multe atacuri ale câinilor violenți la nivelul întregii țări.

Dacă în urmă cu 5 luni, ePitești aducea în atenția publică problema câinilor vagabonzi din comuna argeșeană Bughea de Sus, zona Grui (Subiectul pe larg, AICI – Argeș: Pericol pentru populație! Zonă împânzită de peste 50 de câini vagabonzi) – acum, o situație asemănătoare întâlnim și în comuna Moșoaia, pe Strada Drumul Morii – localitatea Smeura.

În zona cu pricina, care se află la o aruncătură de bâț de municipiu și care face legătura cu cartierul piteștean Trivale, ”mișună” zeci de câini maidanezi.

Animalele flămânde reprezintă o reală amenințare pentru oameni.

Un cititor ePitești a fost cel care ne-a semnalat problema din zonă și ne-a trimis imagini video cu haita de câini care umblă liberă și care poate crea victime în orice moment.

 

„Deseori trec copii mici de la școala pe jos. Mie, ca adult, mi-e frică să trec pe acolo pe jos. Imaginați-vă ce tragedie s-ar putea întâmpla”, ne declară îngrijorat bărbatul.

Acesta ne-a mărturisit că a făcut mai multe sesizări și la Primăria Moșoaia, însă fără niciun rezultat.

CE SPUNE CONSILIERUL LOCAL DIN MOȘOAIA – ARGEȘ, MIHAI VATAFU

De asemenea, consilierul local USR de la Moșoaia – Mihai Vatafu (foto), ne declară că și el a semnalat în repetate rânduri această problemă, iar răspunsul conducerii Primăriei este că nu se găsesc firme specializate care să adune aceste animale abandonate.

„De aproape 1 an de zile semnalez problema câinilor fără stăpân care au invadat comuna. Răspunsul conducerii Primăriei a fost că nu găsesc firme specializate și că adăpostul din Smeura nu îi poate aduna.

Ce facem cu oamenii care merg pe jos? Eu personal era sa fiu mușcat de 2 ori mergând pe jos de pe strada Hintesti până pe DN67B… cu un mic efort putem avea siguranța pentru copiii comunei”, a declarat Mihai Vătafu în exclusivitate pentru ePitești.ro.

În legătură cu acest subiect, ePitești a luat legătură și cu primarul comunei Moșoaia, Ion Necula.

„E raiul de pe pământ. Aici, la Moșoaia, e arhiplin”

„Săptămâna trecută am luat 14 câini de acolo. Problema este că îi iau foarte greu de pe stradă, tragi într-unul și se duc toți, fug. Nu e răutate din partea noastră. Avem tot interesul să-i luăm pe toți.

Deja acum se va face la Consiliul Județean un demers, să ne înscriem toți primarii din județ, să vedem ce hotărâre găsim în legătură cu această problemă a câinilor vagabonzi. Sunt peste tot. În special aici la mine. Toți de prin zonele limitrofe vin și îi lasă aici. E raiul de pe pământ.

Nu am posibilitate. E peste limita mea de a putea să rezolv această situație într-o perioadă foarte scurtă. 

Am căutat și la Iași firme ca să-i putem să-i luăm, indiferent cât costă. Nu-i ia nimeni. Trebuie să se ia o hotărâre de Guvern.

Nu pot să concep că nu se găsește o soluție la ora actuală. Aici la Moșoaia e arhiplin”, a declarat primarul comunei Moșoaia, Ion Necula, în exclusivitate pentru ePitești.ro.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

  • Catalina spune:

    Dar oamenii care nu sterilizeaza si doar ii arunca , nu sunt un real pericol? De ce se da mereu vina pe caini si nu pe oamenii care abandoneaza cainii? Pe cand legea obligativitatii sterilizarii si recensamantul animalelor? Cand veti face lucruri normale in tara aceasta? De asemenea, cand hingheriada care imbogateste pe foarte multi, pe banul public si suferinta animalelor va lua sfarsit? De ce animalele platesc pentru interesele unora?

  • Nusa Sutan Nusa spune:

    Nu sunt câini abandonați! Sunt de la catelele nesterilizate din zona ! Nasc câte 6-7 căței și asa se înmulțesc!!Și nu este adevărat ca a făcut primaria o acțiune de acest fel !!! Niciodată!!

  • Andu spune:

    Suntem ca cismarul fara pantofi. ” Adăpostul de caini de la Smeura este cel mai mare adăpost din lume, iar în urmă cu câţiva ani, acesta a intrat în Cartea Recordurilor”. Si spuneti ca nu-i ia nimeni….

  • petre spune:

    pai si articolul e tendentios, in loc sa educe lumea permanent, zi de zi, sa-si sterilizeze cainii din curte ca sa nu mai aiba pui de aruncat sau de omorat, pun accent pe senzational, „Pericol EXTREM langa Pitesti”. Si a fost nevoie de 2 insi care s-o gandeasca!
    Voi din presa, asumati-va rolul educativ, scoateti in evidenta vina cetateanului de rand care nu-si face datoria legala, si vina autoritatilor care nu aplica legea, verificand starea animalelor din fiecare gospodarie.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3