NOR CURIER 930X122

asociatii de proprietari

PITEȘTENII, AVERTIZAȚI SĂ REFUZE „POMANA REGELUI CIOABĂ”

Săptămâna trecută, timp de câteva ore, poliţiştii de proximitate ai Secţiei 1 din Piteşti au desfăşurat o acțiune preventivă la asociaţii de proprietari din zonele Nord şi Expo-Parc, împreună cu studenţi ai Academiei de Poliţie ,,Al. Ioan Cuza”, aflați în practică.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

„Au fost distribuite pliante şi broşuri cu sfaturi preventive, fiind purtate discuţii cu privire la metodele de înşelăciune, cum ar fi ,,Accidentul”, ,,Coletul”, ,,Pomana regelui Cioabă” sau persoane care pretind că sunt reprezentanţi ai unor furnizori de utilităţi sau care oferă spre vânzare bunuri. Au fost instruite 37 de persoane şi afişate peste 50 de pliante”, ne informează Biroul de presă al Poliției Argeș.

Locuitorii Piteștiului trebuie să aibă grijă dacă sunt contactaţi la telefon, pe stradă sau chiar acasă de diverse persoane necunoscute, sub diferite pretexte (dacă li se cer bani prin metoda „Accidentul” sau dacă li se oferă bijuterii „de pomană” pentru un decedat din familie în schimbul unor „bijuterii mai puţin valoroase”).

Citiți și: Trimis în judecată după ce s-a dus lângă mașina fostei soții

De asemenea, piteștenilor din Nord și Expo-Parc li s-a recomandat să nu le permită accesul în locuință persoanelor care pretind că sunt angajate la diverse companii de utilităţi și servicii (companii de electricitate, gaze, telefonie etc.): „Nu le permiteți accesul în locuință necunoscuților! Persoanele acreditate vă vor vizita, pentru remedieri, doar în urma solicitării/sesizării făcute de dumneavoastră!”, i-au avertizat polițiștii de proximitate.

De asemenea, a fost organizată o campanie de prevenire şi de informare a cetăţenilor cu privire la modurile de operare folosite în prezent de autorii de infracţiuni în incinta şi împrejurimile centrelor comerciale.

Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii Compartimentului Sisteme de Securitate al Secţiei 1 din Piteşti au făcut, în cadrul activităţii de practică a studenţilor, un control şi o prezentare a sistemelor de pază la un centru comercial de pe raza lor de competenţă.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3