EcoMoto 930×122

activități cu elevii

Pitești: O altfel de zi, alături de jandarmi!

În perioada 26-27 aprilie, în cadrul programelor ”Școala Altfel” și ”Săptămâna verde”, elevii din cadrul Școlii Ion Pillat și al Școlii Mircea cel Bătrân din Pitești au primit vizita jandarmilor argeșeni.

Citiți și: Argeș: Vrei să devii jandarm? Au început înscrierile!

 

Citiți și: Imaginile zilei! Sute de copii și cadre didactice au văzut ceva uimitor!

Aceștia au discutat cu elevii și le-au prezentat informații despre meseria de jandarm, despre principalele misiuni ale Jandarmeriei, iar cei mici au urmărit curioși fiecare detaliu despre mijloacele din dotare.

 

Totodată, jandarmii au desfășurat activități informativ-preventive și interactive pentru ca elevii să conștientizeze ce trebuie făcut pentru a nu deveni victime ale faptelor antisociale și le-au vorbit despre consecințele pe care le pot avea aceste fapte asupra lor, transmite IJJ Argeș.

 

Spre bucuria copiilor, aceștia au putut testa materialele utilizate în misiuni și tehnica din dotare.

 

Elevii au rămas cu amintiri imortalizate în fotografii, iar baloanele, stegulețele și bucuria celor mici au făcut ca ”Săptămâna Altfel” și ”Săptămâna verde” să fie una cu multe zâmbete și informații utile.

Aceste întâlniri urmăresc, în special, prevenirea delincvenței juvenile, dar și încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

Jandarmii argeșeni sunt preocupați în permanență de siguranța școlară, astfel că activitățile vor continua și în perioada următoare, precum și pe parcursul întregului an școlar, în instituții de învățământ de pe raza județului Argeș.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3