Donaris 930 x 122

getica

POD AVARIAT. TRAFIC RESTRICȚIONAT

Pod avariat. Trafic restricționat. O comisie de evaluare a pagubelor a vizitat obiective de infrastructură din Mioveni și de la granița orașului cu localitățile învecinate.

Citiți și: Manager Spital Mioveni: „Să nu se mai plece spre alte zone, cum ar fi București!”

Constituită în baza unui ordin al prefectului Emilian Dragnea și la sesizarea Primăriei orașului Mioveni, comisia a fost alcătuită din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, ai Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea, ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare și ai primăriilor Mioveni și Țițești.

Comisia a evaluat starea tehnică și avariile survenite la podul Getica din Racovița, de pe DN 73D, a analizat situațiile reclamate de cetățenii din Clucereasa și a căutat soluții tehnice de reabilitare a podului mai sus menționat.

Citiți și: GRATUIT pentru toți cetățenii! Informare oficială de la Primărie

Totodată, s-a discutat și despre amplasamentul și posibilitățile tehnice de construire a unui pod peste râul Argeșel, care să lege comunitatea din Conțești de Mioveni, după ce podul existent a fost distrus de apă în anul 2015, acesta reprezentând și o variantă secundară de legătură cu DN 73.

În urma analizei de la fața locului, comisia de evaluare a constatat o deplasare a trotuarului pe o lungime de cel puțin 10 metri liniari în dreptul pilei numărul 3 pe partea dreaptă a podului din cartierul Racovița, situat pe DN 73D, la km 8+768, pe râul Argeșel, dar și dezgolirea parțială a fundației pilelor 3 și 4.

Prin urmare, începând de luni, 23 aprilie 2018, tonajul pe pod va fi limitat la cel mult 7,5 tone, excepție făcând mijloacele autorizate de transport de persoane. Până la remedierea problemelor legate de infrastructură, pentru orice alt vehicul cu tonaj mai mare de 7,5 tone traversarea podului va fi de luni interzisă din motive de siguranță.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA