New Profesional Consult 930 x 122

politia

POLIȚIA ARGEȘ, ATENȚIONARE DE ULTIMĂ ORĂ

Poliția Argeș, atenționare de ultimă oră. Biroul de Presă al Poliției Argeș vine cu o serie de recomandări pentru petrecerea vacanței în siguranță, recomandări care le sunt adresate atât minorilor, cât și adulților.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

În ceea ce îi privește pe copii, poliţiştii argeșeni recomandă:

”- Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea!

Citiți și: Doi puștani au dat-o în bară! Sancțiuni pe măsura faptelor

– Nu deschideți ușa persoanelor necunoscute, indiferent de pretextele invocate, și nu oferiți detalii despre programul de lucru și de concediu al părinților!

– Fiţi atenţi la mesajele pe care le postaţi pe reţelele de socializare! Vă recomandăm să nu furnizaţi date cu caracter personal, informaţii despre lipsa de la domiciliu sau despre obiecte de valoare pe care le deţineţi!

– Evitați locurile de joacă izolate!

– Nu vă deplasați singuri noaptea, la ore târzii sau prin spații neiluminate!

– Nu purtați la vedere obiecte de valoare (bijuterii, telefoane mobile, etc.) și nu le împrumutați persoanelor necunoscute, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp!

– Respectaţi regulile de circulaţie! Circulaţi doar pe trotuar, traversaţi strada pe marcajul pietonal, după ce v-aţi asigurat în prealabil și numai la culoarea verde a semaforului!

– După lăsarea întunericului sau în alte condiții de vizibilitate redusă, folosiți îmbrăcăminte de culoare deschisă/reflectorizantă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!”

De asemenea, părinții sunt sfătuiți să nu-și lase copiii nesupravegheați, să-i învețe pe cei mici să le ceară permisiunea și să le spună unde și cu cine pleacă, să ceară ajutorul autorităților sau unor persoane de încredere atunci când situația o impune, dar și să se asigure că ”au memorat adresa și numărul dumneavoastră de telefon” și că ”vor refuza mereu persoanele care le solicită să îi însoțească”.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90