New Profesional Consult 930 x 122

plugușor

POLIȚIA AVERTIZEAZĂ

În noaptea dintre ani, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din cele pe care le găsesc descuiate. Poliţia Română vă recomandă să aveţi grijă cui deschideţi uşa la noapte.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

Este bine să nu îi primiţi pe colindători în casă, acest lucru se poate face şi în uşa casei sau a apartamentului.

Pe lângă infracţiunile de furt din locuinţe, așa-zișii colindători pot sustrage şi bunuri lăsate pe casa scări. De aceea, Poliţia vă recomandă să nu deschideţi oricui uşa de la intrarea în bloc.

Citiți și: Trimis în judecată după ce s-a dus lângă mașina fostei soții

Dacă nu vă petreceţi Revelionul acasă, este bine să nu spuneţi prea multor persoane că sunteţi plecat. O altă soluţie ar fi să lăsaţi locuinţa în grija unui vecin de încredere pe toată perioada absenţei dumneavoastră.

“Dezvoltaţi relaţii de bună vecinătate, pentru supravegherea reciprocă a locuinţelor de către vecini în lipsa dumneavoastră. Semnalaţi persoanele străine depistate în apropierea locuinţelor! Nu păstraţi sume mari de bani în locuinţă!

Feriţi-vă de persoanele care nu prezintă încredere și învăţaţi şi copiii sau persoanele în vârstă pe care le aveţi în grijă să nu deschidă necunoscuţilor.”, avertizează Poliția.

De asemenea, pentru a evita victimizarea copiilor dumneavoastră atunci când se află la colindat, Poliția vă recomandă:

-Asiguraţi-vă că aveţi cunoştinţă despre traseele de colindat pe care copiii urmează să le parcurgă, pentru ca aceştia să nu ajungă, din întâmplare, în zone periculoase, în care s-ar putea accidenta sau lovi.

-Comunicaţi cu copiii dumneavoastră pentru ca aceştia să înţeleagă pericolul la care se expun deplasându-se în zone necunoscute, în care s-ar putea rătăci (păduri, desişuri, margini de localităţi).

-Sfătuiţi-i pe copii să colinde în grupuri, pentru a se feri de pericole sau pentru a observa mai uşor orice element care ar putea să le primejduiască viaţa sau integritatea fizică.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90