New Profesional Consult 930 x 122

Arges

POLIȚIȘTII ARGEȘENI, ÎN HIPERMARKETURI, GARĂ, ȘCOLI ȘI LICEE

În „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, 28 septembrie-2 octombrie, poliţiştii argeşeni au dezbătut teme pentru prevenirea victimizării minorilor, a delincvenţei juvenile, a infracţiunilor contra patrimoniului și criminalităţii organizate şi pentru siguranţa rutieră. Au participat peste 450 de persoane, majoritatea elevi şi profesori.

Citiți și: A nins în Argeș!

Prima zi a Săptămânii a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, polițiștii fiind oaspeții școlilor gimnaziale „Marin Preda” şi „Nicolae Simonide” din Piteşti.

A doua zi poliţiştii li s-au adresat elevilor de liceu, la Colegiul Tehnic “C.D. Neniţescu” şi Liceul Sanitar “Carol Davila” din Piteşti, pe tema prevenirii delincvenţei juvenile.

Citiți și: Așa ceva este anormal! Fenomene meteo extreme, anunțate ACUM

În cea de-a treia zi au fost dezbătute teme despre prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului. Poliţiştii au mers în mari centre comerciale (hipermarketuri) şi în zona Gării Sud din Piteşti pentru a informa oamenii cu privire la consecinţele unui comportament neglijent cu bunurile personale.

Pe 1 octombrie poliţiştii au vorbit despre prevenirea criminalităţii organizate la Colegiul Tehnic “Armand Călinescu” şi Liceul “Ion Barbu” din Piteşti. Au fost dezbătute teme referitoare la consumul şi traficul de droguri, la traficul de persoane, criminalitatea informatică şi siguranţa pe reţelele de socializare.

În sfârșit, în ziua dedicată siguranţei rutiere poliţiştii au fost la Şcoala Generală nr. 1 din oraşul Costeşti. 100 de elevi din clasele I-IV, membri ai Patrulei Şcolare, au făcut demonstraţii de deplasare corectă cu bicicleta în parcul-şcoală al instituţiei de învăţământ. De asemenea, în Piteşti cetățenii au fost informați cu privire la siguranța pietonilor.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3