EcoMoto 930×122

droguri

POLIȚIȘTII ARGEȘENI „ȚINTESC” ȘOFERII DROGAȚI

Polițiștii rutieri argeșeni participă la acțiunea TISPOL TRUCK&BUS, aflată în curs, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere de orice fel a conducătorilor de autovehicule de transport de marfă și, respectiv, de transport de persoane.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Autobuze, microbuze şi alte autovehicule de transport de persoane sau de mărfuri sunt oprite pentru control în perioada 10-16 februarie 2020, în cadrul acțiunii care se desfășoară conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene-TISPOL pentru prevenirea accidentelor produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către șoferii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor au în vedere respectarea de către șoferii profesioniști a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă și documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori ale operatorilor de transport.

Citiți și: ”Benzinarii” nu se mai satură! Șoferi revoltați!

În ceea ce îi privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor pentru transportul mărfurilor periculoase.

Totodată, polițiștii rutieri argeșeni vor folosi cele două aparate pentru detectarea consumului de substanțe psihoactive care au intrat anul trecut în dotarea Poliției Județene.

„Potrivit Codului Penal, un test pozitiv poate însemna închisoarea de la 1 la 5 ani, aparatul asigurând depistarea atât a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a substanțelor interzise.

În situația detectării unor astfel de substanțe, indiferent de concentrație, se va întocmi dosar penal, totodată conducătorul auto depistat fiind și condus la o unitate medicală pentru prelevarea mostrelor biologice.

Consumul substanțelor psihoactive are un efect pronunțat în privința capacității de a conduce, diminuând reflexele și viteza de reacție, precum și percepția asupra traficului. Totodată, nu trebuie uitat nici efectul asupra stării de spirit a celor care au consumat, conducătorul auto putând trece cu foarte mare ușurință de la o stare de spirit la alta, devenind nervos și chiar agresiv”, atenționează Poliția Argeș. (Foto: descriptiv)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90