EcoMoto 930×122

Arges

POMPIERI ȘI SMURD LA ÎNĂLȚIME (GALERIE FOTO)

Începând de ieri, 4 august 2016, în parteneriat cu Serviciul Public Județean Salvamont Argeș și cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și al Instituției Prefectului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a deschis un punct de lucru temporar pe Transfăgărășan, la Baza Salvamont ”Cota 2000” .

Citiți și: Accident cu un TIR și 2 mașini! O persoană este rănită

Acest punct de lucru temporar va asigura intervenţia în situaţii de urgenţă pe DN 7C Transfăgărășan, inclusiv în zona județului Sibiu (în colaborare cu ISU Sibiu) și va funcționa în fiecare an pe perioada în care drumul este deschis. Punctul de lucru este dotat cu o autospecială cu apă și spumă de medie capacitate, cu modul de descarcerare și prim-ajutor, și cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, deservite de 5 subofițeri, care vor executa serviciu operativ 24/7.

Transfăgărăşanul este o o zonă turistică de excepţie şi deosebit de atractivă, mai ales în timpul sezonului estival. Traseul este extrem de dificil de parcurs cu orice fel de vehicul. Are curbe periculoase, cu pante mari, pe alocuri nefiind protejat cu parapeți. Pe traseu au avut loc numeroase evenimente, accidente şi situaţii de urgenţă care au necesitat o intervenţie rapidă, fie pentru descarcerare sau acordarea primului ajutor medical, fie pentru acţiuni de căutare-salvare a unor persoane.

Citiți și: Grav accident rutier ACUM! Două mașini sunt „praf”

„Necesitatea înființării acestui punct de lucru a venit din nevoia de a reduce timpul de răspuns, deoarece în judeţul Argeş Transfăgărășanul are cel mai sever parcurs, constând în pante mari şi curbe extrem de periculoase, iar cea mai apropiată subunitate de pompieri era Detaşamentul de Pompieri Curtea de Argeş, la o distanță de aproximativ 86 de km., ceea ce determina ca timpul de răspuns la situații de urgență să varieze între 50 de minute (până la Barajul Vidraru) şi minimum 120 de minute (până la Baza Salvamont ”Cota 2000”), explică ISU Argeș.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90