EcoMoto 930×122

constantin lăcraru

POMPIERUL ZILEI. A SALVAT VIAȚA UNUI OM CĂZUT PE STRADĂ

Un pompier argeșean i-a redat unui bărbat șansa la viață. S-a întâmplat ieri, 27 iunie 2019, pe strada 1 Decembrie 1918 din Pitești.

Citiți și: Argeș. Accident deosebit de grav, lângă Kaufland!

„În timp ce se îndrepta spre casă cu familia, plutonierul adjutant Constantin Sergiu Lăcraru a observat un bărbat căzut în stradă, în jurul căruia se strânsese multă lume.

Instinctul de salvator l-a îndemnat să acționeze imediat și, cu stăpânire de sine și profesionalism, l-a evaluat pe bărbat și a observat că acesta abia mai respira și prezenta puls slab. În doar câteva momente, starea bărbatului s-a înrăutățit și, pentru că intervine la astfel de cazuri zilnic, pompierul argeșean a cunoscut semnele instalării unui stop cardio-respirator. Conștient că fiecare secundă contează, a început imediat masajul cardiac.

Citiți și: Argeș. Incendiu într-o gospodărie!

În sprijinul colegului nostru a acționat și o doamnă asistent medical de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, care, de asemenea, se afla în trecere prin zonă.

Împreună au efectuat manevre de resuscitare, până la sosirea unui echipaj al Ambulanței, dar și ulterior, până la preluarea bărbatului de către echipajul medical, în vederea transportării la spital. Bărbatul a fost preluat cu puls și tensiune bună, fiind intubat ulterior.

Salvatorul nostru a mers și la spital, pentru a se interesa de starea bărbatului, dar și pentru a-i înapoia cheile și cumpărăturile care rămăseseră la locul evenimentului. Cu bucurie, a aflat că bărbatul este stabil și că va fi operat pentru montarea unui stent.

Plutonierul adjutant Constantin Sergiu Lăcraru este pompier-paramedic la Detașamentul de Pompieri Bradu și, în cei peste 12 ani de activitate la ISU Argeș, a salvat zeci de vieți. Modest din fire, spune că și-a făcut doar datoria, de OM și de salvator, dar conducerea Inspectoratului îl felicită pentru gestul său de a-i reda unei persoane dreptul la viață”, comunică Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90