New Profesional Consult 930 x 122

accident

POMPIERUL ZILEI. ÎNGER PĂZITOR PENTRU VICTIMELE ÎNCARCERATE ALE CUMPLITULUI ACCIDENT DE PE DN 65

Pompierul zilei. Înger păzitor pentru victimele încarcerate ale cumplitului accident de pe DN 65. Constantin Daniel Safta este pompier la Secția Costești. Deși abia ieșit din tura de serviciu, pompierul a făcut cale întoarsă dinspre drumul către casă pentru a-și ajuta colegii care interveneau la accidentul grav produs astăzi pe DN 65, în Lunca Corbului.

Citiți și: Pitești. A intrat cu mașina într-un stâlp. Acesta a căzut peste un contor de gaze

“Pompierul zilei este colegul nostru, plutonierul Safta Constantin Daniel de la Secția de Pompieri Costești.

Tocmai ieșit din tura de serviciu, pompierul se deplasa către casă când a aflat de la colegii săi că un accident rutier grav a avut loc în localitatea Lunca Corbului. Imediat, instinctul de salvator l-a îndemnat să se întoarcă din drum și să meargă la locul evenimentului.

Citiți și: Argeș. Accident pe un drum aglomerat! O dubă a intrat fix în sensul giratoriu

Deoarece a ajuns înaintea echipajelor de intervenție, subofițerul s-a descurcat exemplar și, cu ajutorul câtorva martori, le-a acordat primul ajutor victimelor accidentului.

Întrucât persoanele (o femeie, o fată și un băiat) erau încarcerate și era nevoie de echipament special, până la sosirea echipajelor de intervenție pompierul a vorbit cu victimele, le-a spus ce se va întâmpla și le-a asigurat că totul va fi bine.

După aceea, alături de colegii săi pompieri, plutonierul Safta Daniel a acționat pentru extragerea victimelor și predarea acestora către ambulanțe și elicopterul SMURD sosit la fața locului.

El este unul dintre pompierii argeșeni, iar ceea ce a făcut este ceva firesc, un gest de solidaritate, de care toți ar trebui să dăm dovadă în astfel de situații”, comunică Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș. Felicitări, domnule, felicitări și respect!

555×222  MAIA

Comentarii

570 X 90 POSADA 3