Donaris 930 x 122

capsuni

PREŢURI EXTREME ÎN PIEȚELE DIN PITEȘTI

Prețuri extreme în piețele din Pitești. În pieţele agroalimentare din Piteşti au apărut roșiile și căpșunile românești. Prețurile sunt exorbitante. Diferențele de prețuri între produsele românești și cele importate sunt foarte mari, cu un plus substanțial în dreptul primelor dintre ele.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

De exemplu, în piaţa Ceair, cea mai mare din Pitești, roșiile românești se vând cu 17 sau chiar 19 lei kilogramul. În schimb, un kilogram de roșii din Grecia sau Italia poate fi cumpărat cu 5-6 lei.

Și căpşunile româneşti sunt, deocamdată, scumpe: între 10 şi 12 lei un kilogram.

Citiți și: Șoferii au iar parte de emoții! Ce se întâmplă cu prețul carburanților

Din cauza prețurilor mari, cei mai mulți dintre piteșteni se mulțumesc cu privitul, lucru care se vede și în încasările vânzătorilor.

,,Foarte slab merge vânzarea! Căpşunile le am la 11 lei, iar roşiile româneşti, la 19 lei (n.r. – kilogramul). Aşa sunt preţurile, nu avem ce face! Mă omoară şi chiria (n.r. – suma plătită municipalității pentru spațiul închiriat în piață), care e 20 de milioane… Cred că luna asta nu îmi scot banii.”, ni se plânge un vânzător de la o tarabă din piaţa Ceair.

,,Vânzările nu merg prea bine! Am căpşuni româneşti la 10 lei şi cireşe din Grecia. Cireşele româneşti încă nu au apărut, din cauza frigului şi a ninsorilor de la începutul primăverii. Se numesc cireşe de mai, dar vor întârzia cu ele cam o lună în acest an! Aţi văzut că am pus cireşele de import mai în spate, ca să nu mai poată gusta toţi… Costă 40 de bani una.”, ne spune Andrei Lăcătuşu, un alt comerciant din piaţa Ceair.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90