Donaris 930 x 122

capsuni

PREŢURI EXTREME ÎN PIEȚELE DIN PITEȘTI

Prețuri extreme în piețele din Pitești. În pieţele agroalimentare din Piteşti au apărut roșiile și căpșunile românești. Prețurile sunt exorbitante. Diferențele de prețuri între produsele românești și cele importate sunt foarte mari, cu un plus substanțial în dreptul primelor dintre ele.

Citiți și: Video – Piaţa Ceair, luată la pas de polițiști

De exemplu, în piaţa Ceair, cea mai mare din Pitești, roșiile românești se vând cu 17 sau chiar 19 lei kilogramul. În schimb, un kilogram de roșii din Grecia sau Italia poate fi cumpărat cu 5-6 lei.

Și căpşunile româneşti sunt, deocamdată, scumpe: între 10 şi 12 lei un kilogram.

Citiți și: Intervenţie de urgenţă în Piaţa Ceair din Piteşti. Unui copil i s-a făcut rău şi a căzut

Din cauza prețurilor mari, cei mai mulți dintre piteșteni se mulțumesc cu privitul, lucru care se vede și în încasările vânzătorilor.

,,Foarte slab merge vânzarea! Căpşunile le am la 11 lei, iar roşiile româneşti, la 19 lei (n.r. – kilogramul). Aşa sunt preţurile, nu avem ce face! Mă omoară şi chiria (n.r. – suma plătită municipalității pentru spațiul închiriat în piață), care e 20 de milioane… Cred că luna asta nu îmi scot banii.”, ni se plânge un vânzător de la o tarabă din piaţa Ceair.

,,Vânzările nu merg prea bine! Am căpşuni româneşti la 10 lei şi cireşe din Grecia. Cireşele româneşti încă nu au apărut, din cauza frigului şi a ninsorilor de la începutul primăverii. Se numesc cireşe de mai, dar vor întârzia cu ele cam o lună în acest an! Aţi văzut că am pus cireşele de import mai în spate, ca să nu mai poată gusta toţi… Costă 40 de bani una.”, ne spune Andrei Lăcătuşu, un alt comerciant din piaţa Ceair.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441