EcoMoto 930×122

cocaina

Primul laborator de extragere secundară a cocainei descoperit în România

Primul laborator de extragere secundară a cocainei descoperit în România a fost identificat de procurori și poliţişti într-o cabană izolată din judeţul Bihor, unde drogul era extras din cafea, pe cale chimică, anunță stiripesurse.ro.

Citiți și: Operațiune de anvergură în Pitești

Valoarea de piaţă a cocainei descoperite este de aproximativ 200.000 de euro. Cinci persoane – doi români, un israelian şi doi columbieni – au fost reţinute în dosar.

Acest grup şi-ar fi derulat activitatea infracţională fără întrerupere, din momentul constituirii lui şi până la data de 10 iulie 2022.

Citiți și: UN NOU LABORATOR DE ANALIZE MEDICALE

La data de 1 iulie, cetăţenii columbieni, însoţiţi de cetăţenii români, ar fi introdus pe teritoriul României aproximativ 6 kilograme de cocaină. Cocaina ar fi fost introdusă pe teritoriul Uniunii Europene pe cale aeriană de către cetăţenii columbieni.

Aceştia ar fi avut, pe lângă rolul de cărăuşi ai drogurilor, şi pe acela de chimişti specializaţi în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale.

În perioada 30 iunie – 6 iulie 2022, membrii grupului infracţional organizat ar fi făcut demersuri, în vederea procurării mijloacelor necesare efectuării operaţiunilor de extracţie a drogurilor, respectiv achiziţionarea substanţelor chimice necesare şi a vaselor de reacţie.

COCAINĂ DE 200.000 DE EURO DESCOPERITĂ ÎN URMA PERCHEZIȚIILOR

De asemenea, în vederea derulării în bune condiţii a procesului de extragere pe cale chimică a cocainei, aceştia ar fi închiriat o cabană, în afara zonelor locuite din judeţul Bihor.

În urma percheziţiei domiciliare, au fost descoperite şi ridicate un calup presat de 1 kilogram, care conţine procaină, 148 de grame de cocaină maronie, care nu a fost trecută prin procesul de cristalizare, şi un amestec de cocaină şi cafea, cântărind 5 kilograme.

De asemenea, au fost identificate diferite recipiente de plastic folosite pentru extragerea cocainei, aproximativ 40 de litri de substanţă maronie, constituind amestec de substanţe chimice tipice pentru extragerea cocainei din cafea măcinată, un litru de acetonă, o canistră de 20 de litri cu benzină şi 10 pungi de cafea, sigilate.

Valoarea de piaţă a cocainei descoperite este de aproximativ 200.000 de euro.

Foto descriptiv: Aleph News

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90