930×122 CAPRA 5

colegiul bratianu

PROFESORUL ROPCEA: PRIMĂRIA NU VREA LIMITATOR DE VITEZĂ LA COLEGIUL „BRĂTIANU”!

Primăria Pitești a răspuns cererii de montare a unui limitator de viteză la trecerea de pietoni din dreptul Colegiului Național „I.C. Brătianu”, pe strada „Armand Călinescu”, anunță Ștefan Ropcea, profesor de fizică la această instituție de învățământ. Potrivit sursei citate, răspunsul a fost, însă, negativ!

Citiți și: Exclusiv. Poliția, OFICIAL despre știrea care ZGUDUIE România!

„Nu ar fi răspuns dacă nu ar fi avut loc accidentul sau dacă nu vorbeam în presă. În urmă cu 7 ani s-a făcut aceeași solicitare, dar edilii nu au răspuns. Cine sunt profesorii, ce tupeu au ei să solicite ceva în interesul copiilor? Edilii sunt importanți și pricopsiți. Oamenii puternici pot chiar să-și cumpere masterate, doctorate, pot deveni profesori universitari sau savanți de renume mondial!

La citirea adresei de la Primărie am avut o tresărire, un zvâc. Documentul a sosit pe data de 17 februarie, seara, dar este datat 5 februarie (adresa 1226), deci anterior accidentului din 12 februarie. Cine este atât de josnic să se preteze la așa ceva? Mă așteptam ca problema să se rezolve firesc. Dar de unde! Ni se comunică următoarele două puncte de vedere: A. Nu sunt fonduri pentru așa ceva, limitatorul fiind scump. Eu întreb: la alte școli de ce s-a putut ? A fost ieftin? Cu puțin timp în urmă edilii se băteau cu pumnul în piept, fiind fruntași la capitolul fonduri, colectări etc. Acum se vaită… săracii de ei! Le propun să se planteze un limitator second hand, luat dintr-o zonă mai puțin circulată. Dacă nu se poate, mă ofer să plătesc eu limitatorul. B. Nu se poate limita viteza deoarece ar fi împiedicat traficul. Zău (…)? Este mai important traficul decât viața unui copil?

Citiți și: Întâlnirea minților: Dulcan luminează „Brătianu”!

Stimați boieri, vă rog să-mi scuzați vorba proastă, dar nu am pomenit o mai mare imbecilitate! Am scris aceste rânduri deoarece așa m-au învățat aleșii în campanie: PĂREREA TA CONTEAZĂ! Pe aleși îi doare în colțul mesei de părerile noastre. I-am scris lui Pendiuc deoarece a spus că sfințește locul. Nu știu dacă a glumit sau dacă nu cumva a părăsit tabăra sfinților și a trecut dincolo!”, scrie profesorul Ștefan Ropcea într-un punct de vedere trimis către ePitești.

Amintim că pe 12 februarie pe strada „Armand Călinescu” din Pitești pe trecerea de pietoni din fața Colegiului Național „I.C. Brătianu” a avut loc un accident rutier. Un șofer neatent a lovit trei angajați ai prestigioasei instituții de învățământ, care traversau regulamentar pe „zebră”. Din fericire, potrivit Serviciului de Ambulanță Argeș, cei trei au scăpat cu leziuni minore.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3