930 x122 grota rece

Arges

PROIECT SF: CALE FERATĂ DE MARE VITEZĂ ÎN ARGEŞ!!!

Florin Tecău, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, a anunţat astăzi că în Piteşti va funcţiona un mare terminal privat de cale ferată, parte a unui proiect străin care vizează construirea unei linii de cale ferată de mare viteză din Grecia până în Polonia. Investiția, conform sursei citate, ar urma să fie privată.

Citiți și: Alertă! Incendiu într-o gospodărie

„Este vorba despre un proiect de 30 de miliarde de euro. În Piteşti va fi un terminal, din care vor pleca linii spre Constanţa, Sibiu (prin tunele montane) şi Braşov. Linia va fi privată în întregime şi va asigura o viteză de 160 de km pe oră pentru trenurile de marfă şi de 360 de km pe oră pentru trenurile de pasageri, care vor fi etajate. Lungimea unui tren de marfă va fi de 2 km, iar trenurile de călători vor transporta 1.500 de călători odată. Trenurile vor fi automatizate complet, fără mecanici. Deja se poartă discuţii la nivel guvernamental în acest sens şi proiectul va fi gata repede.”, a spus Tecău. În câți ani lumină, domnule?

Președintele Consiliului Județean Argeș nu a precizat numele filmului SF din care a povestit scena descrisă mai sus. (Foto: romanialibera.ro)

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3