930 x122 grota rece

femei

INTREBARE_INTREBATOARE

REGULĂ DE SUTE DE ANI, RESPECTATĂ ȘI ASTĂZI

Regulă de sute de ani, respectată și astăzi.

Citiți și: Uzina Dacia. Se întâmplă pentru prima dată!

Cel mai probabil, unii dintre dumneavostră nu ați observat că la bărbaţi cămăşile au nasturii pe partea dreaptă, în timp ce la femei aceştia sunt pe partea stângă. Care este explicația?

Diferenţa provine din secolul al XIII-lea, atunci când au fost inventaţi primii nasturi, scrie Brightside, citat de descopera.ro.

Citiți și: Conflict aprins: Încăierare între două femei lângă Complexul John

În acea perioadă, doar femeile cu o situație materială bună îşi puteau permite să poarte cămăşi. De obicei, aceste femei aveau servitoare care le ajutau să se îmbrace. Pentru ca ele să încheie mai uşor nasturii, aceştia erau plasaţi pe partea stângă (plecând de la premisa că majoritatea servitoarelor, ca cei mai mulți dintre oameni, erau dreptace). Pe de altă parte, bărbaţii îşi încheiau singuri nasturii de la cămaşă, motiv pentru care nasturii erau plasaţi pe partea dreaptă.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3