930 x122 grota rece

frig

REVINE GERUL!

Revine gerul! O informare prin care anunță val de frig și nopți geroase a fost emisă în această dimineață de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Perioada de ger anunțată de ANM este 9 – 14 februarie 2017.

Citiți și: Meteorologii anunță vreme severă. Zonele afectate de fenomenele extreme

Potrivit sursei citate, vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est și sud, acolo unde temperaturile maxime se vor menține preponderent negative. Nopțile vor fi geroase, la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 9/10 februarie) mai ales în Moldova și în depresiunile intramontane, apoi, local, și în Muntenia, Oltenia, Transilvania și izolat în celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute, până la sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei.

Citiți și: Nu scăpăm de frig! O nouă informare meteo de vreme rea

Administrația Național de Meteorologie mai precizează că în cursul zilei de astăzi (9 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia și Oltenia, precum și în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est se vor mai semnala depuneri de polei.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90