Donaris 930 x 122

miting

S-AU SĂTURAT! POLIȚIȘTII, PROTEST DE AMPLOARE

Polițiștii, protest de amploare. Mii de polițiști din întreaga țară vor participa la mitingul de protest care ar urma să fie organizat pe 25 martie 2017 în București, în fața Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Mitingul va avea loc fix de Ziua Poliției Române în condițiile în care Guvernul nu va răspunde pozitiv nici în zilele următoare revendicării formulate de Sindicatul Național al Agenților de Polițe (recalcularea salariilor din sistem în funcție de noul salariu de bază minim brut pe țară).

„Solicităm aplicarea Hotărârii de Guvern 1/2017 și lucrătorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și pompieri) așa cum este prevăzut, cu un calcul real, indicele de salarizare la salariul minim pe economie la nivelul anului 2017. (…) Polițiștii, polițiștii de frontieră, jandarmii și pompierii sunt singura categorie bugetară care a rămas cu salarizarea în urma tuturor bugetarilor, adică la nivelul anului 2009.”, informa recent Sindicatul Național al Agenților de Poliție. Practic, salariile în Poliție nu au mai crescut din toamna anului 2008!

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

HG 1/2017 este Hotărârea de Guvern prin care, pe 1 februarie anul acesta, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată a crescut de la 1.250 la 1.450 de lei pe lună.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90