Donaris 930 x 122

benzina

S-AU SCUMPIT CARBURANȚII

Reducerea accizelor cu 32 de bani/litru (inclusiv TVA) aplicată de la 1 ianuarie 2020 atât pentru benzină, cât și pentru motorină s-a transmis integral în prețurile carburanților la pompă. Este concluzia Consiliului Concurenței, în urma monitorizării realizate prin intermediul platformei „Monitorul prețurilor”.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Totodată, în urma monitorizării, autoritatea de concurență a constatat că prețurile carburanților s-au menținut relativ constante la sfârșitul anului trecut, în perioada de la anunțul cu privire la reducerea accizelor și până la implementarea măsurii neînregistrându-se o tendință de majorare a acestora.

“Toate cele șase mari companii distribuitoare de carburanți la nivel național au redus prețurile cu cel puțin 32 de bani/litru, chiar dacă unele dintre ele au modificat prețurile în două etape și/sau cu o ușoară întârziere. Astfel, din datele existente pe platforma Monitorul prețurilor reiese că:

Citiți și: Șmecheria de la raft! Cum sunt păcăliți cumpărătorii

-OMV, Petrom, Rompetrol și Lukoil au scăzut prețurile la pompă cu întreaga valoare a reducerii de accize din prima zi a anului, atât pentru benzină, cât și pentru motorină;

-MOL a aplicat pe 1 ianuarie reduceri mai mari decât cele rezultate din reducerea accizelor: pentru benzină doar 36% dintre stații au scăzut prețurile cu 32 de bani/litru, restul aplicând reduceri între 34 și 42 de bani/litru, în timp ce pentru motorină numai 43% dintre stații au scăzut prețurile cu 32 de bani, restul aplicând reduceri între 34 și 40 de bani/litru;

-în rețeaua Gazprom prețurile carburanților au fost diminuate în două etape: -22 de bani/litru pe 31 decembrie 2019 și -10 bani/litru pe 1 ianuarie 2020;

-SOCAR a transferat integral scăderea accizei în prețuri, dar cu o ușoară întârziere, modificările fiind aplicate pe 3 ianuarie”, ne informează Consiliul Concurenței.

Ulterior ieftinirii, însă, prețurile carburanților au crescut: “Pe 7 ianuarie, majoritatea companiilor au crescut prețurile la pompă ale tuturor produselor cu 4 bani/litru, ceea ce ar putea fi rezultatul creșterii cotațiilor internaționale ale produselor petroliere din perioada anterioară”, potrivit sursei citate.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA