930×122 CAPRA 5

Arges

SALVAMONTIȘTII ARGEȘENI, PROBE DURE LA COTA 2.000

45 de salvamontiști argeșeni au participat în weekend, timp de trei zile, la un curs de reatestare profesională în dificila meserie pe care o au. Cursul s-a desfășurat în munții Făgăraș, la Cota 2.000 – Capra, și s-a finalizat cu un examen de obținere a unui nou atestat de salvator montan.

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

Salvatorii montani reatestați în această perioadă sunt componenții formațiilor Salvamont Câmpulung Muscel, Curtea de Argeș, Nucșoara și Pitești, care asigură intervențiile montane în județul Argeș, pe o suprafață de 2.280 de kmp, cea mai întinsă, înaltă și izolată zonă din țară.

Potrivit legislației, salvatorii montani au obligația ca la fiecare trei ani să susțină un nou examen pentru reconfirmarea calificării. Examenul constă în verificarea aptitudinilor practice în alpinism, intervenție tehnică în perete, probă medicală, susținerea unei probe scrise din legislația Salvamont și cunoașterea regulilor de prim-ajutor și a normelor specifice de protecția muncii. (Foto 1 Arhivă: șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, și câinele de avalanșă Helios)

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3