Donaris 930 x 122

auchan

SCANDAL LA AUCHAN GĂVANA

Scandal la Auchan Găvana. În weekend, pe 21 decembrie 2019, poliţiştii Secţiei 2 din Piteşti au fost sesizați cu privire la o stare conflictuală la hipermarketul Auchan Găvana. Scandalul se iscase între un angajat al centrului comercial și un bărbat care cerea donații în zona hipermarketului, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unei organizații caritabile. Angajatul centrului comercial i-ar fi solicitat bărbatului să părăsească zona, dar acesta ar fi refuzat.

Citiți și: Un scandal incredibil la Auchan! Ce s-a auzit în tot magazinul a șocat pe toată lumea

Ajunși la fața locului, poliţiştii au stabilit că bărbatul, de 28 de ani, din Republica Moldova, folosea documente susceptibile a fi false, iar banii primiți de la oameni ca donații în baza hârtiilor respective erau, de fapt, însușiți de acesta, informează Biroul de presă al Poliției Argeș.

Polițiștii au făcut dosar penal, conform articolelor 323 (pentru uz de fals) şi 244 (pentru înșelăciune) din Codul Penal.

Citiți și: Pitești. Exclusiv: Plecare ȘOC din Auchan! Acum s-a aflat!

În ceea ce privește uzul de fals, Codul Penal arată că „folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată cunoscând că este fals în vederea producerii unei consecințe juridice se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă când înscrisul este oficial și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă când înscrisul este sub semnătură privată”. Împăcarea înlătură răspunderea penală.

În ceea ce privește a doua acuzație, „înșelăciunea săvârșită prin folosirea de nume sau calități mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”, potrivit Codului Penal.

De asemenea, bărbatul a primit o amendă de 1.000 de lei, conform Legii 61/1991-R (pentru adresarea de injurii). A fost dus la Poliție, amprentat şi fotografiat pentru introducerea sa în bazele de date ale Poliţiei Române.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90