Donaris 930 x 122

admitere

SCHIMBARE LA ADMITEREA ÎN LICEU

Schimbare la admiterea în liceu. Evaluarea Naţională devine un examen de care se ţine cont în măsură din ce în ce mai mare. În acest an media de la examenul pe care îl vor susţine absolvenţii clasei a opta va avea o pondere de 80% la admiterea în liceu, relatează Digi24.

Citiți și: Schimbări la examenul de Evaluare Națională. Va avea loc după Bacalaureat

Din vara acestui an, media obţinută la Evaluarea Naţională va conta în proporţie de 80% la admiterea în liceu. Iniţial, procentul era de 50% – 60%, apoi de 75%, iar de anul acesta va fi de 80%.

Profesorii spun că măsura este necesară după ce în repetate rânduri s-a observat o diferenţă majoră între notele obţinute de elevi în anii de şcoală şi notele de la Evaluarea Naţională. Există diferenţe, uneori notabile, între media claselor V-VIII şi media de la Evaluarea Naţională, afirmă și oficialii din învățământ. (Sursa: http://www.digi24.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/, foto: Colegiul Național I.C. Brătianu din Pitești)

Citiți și: Cum va fi învățământul liceal și profesional anul acesta. Planurile-cadru, în dezbatere publică

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441