930 x122 grota rece

bacalaureat

Schimbări majore la examenul de Bacalaureat!

Astăzi, 27 februarie, ministrul Educaţiei – Ligia Deca, a anunțat că, prin noile legi ale Educaţiei, se propune ca examenul de Bacalaureat să se plieze pe fiecare profil, urmând să se introducă o probă complementară care vizează competenţe de bază, notează Digi24.

Citiți și: Anunțul momentului: Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul anul acesta

„Examenul de Bacalaureat se pliază pe fiecare profil. Vom avea Bacul tehnologic pe care liceele tehnologice îl propun şi îl aşteaptă de multă vreme.

Rămânem cu două probe de competenţe lingvistice, limbă străină I, limbă străină II, tocmai pentru a creşte potenţialul de angajare şi adecvare a absolvenţilor pentru societatea viitorului, cele două probe la nivelul de competenţă diferită, în funcţie de câtă limbă străină s-a studiat pe parcursul orelor de liceu sau de gimnaziu”, a declarat ministrul Educaţiei, într-o conferinţă de presă, potrivit sursei citate.

Citiți și: Măsuri noi la BAC după fraudele din acest an

Totodată, Ligia Deca a mai declarat că, pe lângă forma actuală a examenului de Bacalaureat, va exista o probă complementară care vizează competenţe de bază.

„Pentru profilul uman va fi la matematică sau la ştiinţe ale naturii, pentru profilul real – o probă la alegere pentru disciplinele socio-umane: istorie, logică, filosofie, psihologie. Notarea, este vorba de competenţe de bază, nu avansate, se va face pe sistem admis – respins”, a mai spus ministrul.

În ceea ceea privește probele de competenţe lingvistice pentru limba I, limba II, probele de competenţe digitale, proba de competenţă complementară, acestea se vor putea susținute în timpul anului şcolar, astfel elevii vor avea mai puţine discipline de examen în sesiunile de vară – toamnă.

Foto dexcriptiv: Impact.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3