Donaris 930 x 122

centrul cultural mioveni

ȘCOALA ALTFEL: MUZEUL DIN CULA RACOVIȚA, VIZITAT DE ELEVI

Muzeul Etnografic „Prof. C.I. Năstase” de la Racovița reprezintă un important punct de atracție turistică pentru orașul Mioveni.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

În săptămâna „Școala altfel”, pe 8 aprilie, un grup de 50 de elevi, conduși de profesoara Georgeta Cojocaru de la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni, vor vizita acest monument.

Amintim că Muzeul Etnografic amplasat în Cula de la Racovița a trecut printr-o serie de lucrări de refacere, de recondiționare și de achiziționare de noi obiecte, precum și de restructurare a secțiilor muzeistice. Lucrările au fost făcute cu sprijinul Primăriei și al Centrului Cultural Mioveni.

Citiți și: Schimbare importantă în școli!

Cula Racovița datează din anul 1806, ctitoria fiindu-i atribuită polcovnicului Nicolae Racoviceanu. Menirea sa era de fortăreață în fața atacatorilor. Muzeul a fost pentru prima dată amenajat în incinta Culei în 1970 de către profesorul Constantin C.I. Năstase, sub numele de Muzeul Țăranului.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90