Donaris 930 x 122

asigurător

SECHESTRU ASIGURĂTOR ÎN ARGEȘ

Poliţiştii argeșeni specializaţi în investigarea criminalităţii economice au instituit sechestru asigurător asupra mai multor bunuri ale omului de afaceri George Dumitrescu, în valoare de aproape 10.200.000 de lei, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi executare de activităţi miniere fără licenţă sau permis de exploatare. Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Este vorba despre Mihaela Stoica, în vârstă de 41 de ani, şi Adrian Oprea, de 44 de ani, ambii din Piteşti.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Amintim că în cadrul aceluiași dosar, pe 17 februarie 2015, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Argeș au făcut 22 de percheziții domiciliare în județele Argeş, Prahova, Dâmboviţa, și Vâlcea şi în municipiul Bucureşti pentru probarea activităţii infracţionale a 10 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice în domeniul exploatărilor miniere.

Din cercetări a reieşit faptul că în perioada 2007 – 2011 cei în cauză ar fi creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea şi declararea la organele fiscale de achiziţii nereale de mărfuri, urmate de transferuri bancare sau plăţi directe aferente acelor achiziţii către alte societăţi fantomă, cu scopul de a diminua baza impozabilă şi a disimula originea ilicită a sumelor de bani rezultate.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90