930×122 CAPRA 5

iași

„SFÂNTUL” COMERȚ A ÎNFLORIT LA SFINTELE MOAȘTE – REPORTAJ DIN IAȘI

An de an, zeci de mii de pelerini ajung în Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Veniți din diferite colţuri ale ţării, credincioşii stau cu orele în aceste zile la coadă pentru ca mărturiile lor să capete un sens. Credincioșii o sărbătoresc mâine, 14 octombrie, pe Sfânta Cuvioasa Parascheva, considerată ocrotitoarea Iaşiului şi a întregii Moldove. Mulți au sosit, însă, încă de joi. Pe o vreme superbă, și-au așteptat rândul la cozi uriaşe adulți, tineri și copii. Printre ei ne-am numărat și noi.

Citiți și: Un bărbat a înghițit bani, cuie, o cruce, o lamă de cuțit și alte obiecte

În jurul evenimentului, comerț: hamsii, porumb fiert, icoane, cărţi, cruciuliţe, mătănii. Florile sunt şi ele la mare căutare. După fiecare colţ de stradă, printre pelerini, copii sau bătrâni vând flori şi busuioc la doi lei buchetul. De vânzare era și agheasma.

Pelerinajul nu a fost lipsit de incidente, unul chiar foarte grav. După cum deja veți fi aflat din presa centrală, în urma unui stop cardiac o femeie a murit în timp ce se afla la coadă pentru a atinge moaștele.

Citiți și: Șocant! Copil de 2 ani, accidentat mortal de mama sa

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3